Geplaatst in Er zou eens niks gebeuren, Gezondheid, Gezondheidszorg, In de Maatschappij, Koffie Praatje, Persoonlijk

Wat een tijden en het is nog niet voorbij….

Jeetje ik weet helemaal niet wanneer hier voor het laatst iets geplaatst is , of dat ik bij anderen heb gereageerd. Met alle toestanden en de verhuizing, Maart dit jaar alweer 1 jaar geleden, kun je nagaan wat de tijd vliegt. Ik moet zeggen dat ondanks dat alles dicht was , wij onze spullen, zoals, keuken, vloeren en badkamer optijd geleverd en gelegd hadden. In dat opzicht bijna vlekkeloos. Tuurlijk kwam er ook wat vertraging in de werkzaamheden, dit omdat er iets ouds beter vervangen kon worden. Nadeel meer arbeidsuren, voordeel dat het gemaakt is.

Na de verhuizing hadden we het spaarpotje leeg en de energie niet om met de Camper eropuit te gaan, niet met alle restricties en het ongewisse wat je eventueel te wachten stond in binnen/buitenland m.b.t Corona en zijn varianten. Wij zijn wel gevaccineerd maar ook dat biedt niet echt zekerheid. Ook het idee met die mondkapjes. Ik zag wel mooie filmpjes voorbij komen maar de prikkel was er gewoon niet. Dan hebben we een leuk balkonnetje met praktisch de hele dag Zon ,vogeltjes in de Heg, het was thuis genieten.

Uiteraard leer je het gebouw en de mensen kennen. Helaas bleek door verkeerd bestuur nogal wat achterstallige onderhoud te zijn ontstaan. Dat leverde de nodige discussies op. Eind van het liedje dat Ger uit eindelijk met zijn kennis uit de bouw veel heeft ontdekt en wat dus ook aangepakt werd, samen met de VvE . Iets waar we dus ook voor thuis bleven.

Dan heb je regels , regels die al bestonden voordat wij er woonde . Bijvoorbeeld de brandtrap , deze dient alleen in geval van nood gebruikt te worden. Hier werd uit gemak gebruik van gemaakt. Nu wonen wij aan het end van de galerij met de trap voor de huis deur. Ja noem mij maar een zeur , echter we hebben ze aan hun eigen regels helpen herinneren. Dat viel niet goed en wordt er door een bepaalde bewoonster met de ijzeren poort geslagen. Erg volwassen allemaal. Niet voor reden vatbaar. Er komt alleen uit “kan niet, was ik niet en dat is niet waar “…Pfff . Nu waren wij al blij dat mevrouw hoofdzakelijk bij haar vriend woont. Nu tot overmaat van ramp huist haar Zoon nu boven ons, zelfde als Moeders . Leef geluiden is 1 ding. Maar iemand vervelend horen gapen, stampend door de woning en tig keren je lam schrikken omdat iets uit de handen valt ? Ik was aan de deur geweest en ja hoor “ik, nee ik was dat niet ,ik heb een eigen zaak, nee dat kan niet”…Pfff nou je raad het al, daar kan men dus niet volwassen net als zijn Moeder niet mee praten. Het probleem dus verder geleid naar de VvE en die hebben een schrijven gedaan naar Mevrouw, want afgelopen nacht op de muur moeten bonzen omdat Zoon op de slaapkamer luidde gesprekken voerden tot 02.00 .

Nee joh, rekening houden met elkaar ? Of het nu als buren is of m.b.t Corona? Ben je gek, het doet en schreeuwt maar in de Maatschappij. Maar afwegen waarom anderen juist wel voor vaccinatie gaan en een ander niet ? Nee die ruimte wordt weinig gegeven. En nog maar te zwijgen over Rutte 4 , daar ligt de pijn plek de oorzaak van de afbraak van ons Zorgsysteem en ieder die lang voor deze crisis met de Zorg noodgedwongen in aanmerking kwam heeft ooit weleens gehoord. “Helaas hebben wij er de mankracht nog geld voor “….

En Power to the women 💪 die hun stem laten horen inzake sexueel overschrijdend gedrag en vooral dat machtsmisbruik aan de kaak wordt gesteld . Goed zo !

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

12 gedachten over “Wat een tijden en het is nog niet voorbij….

    1. Dankjewel, ja dat hopen wij ook. We hebben het in ieder geval doorgeleid naar derden en als het goed is hebben zij een schrijven ontvangen. Jammer dat het zo moet, wij spreken liever direct, echter als men er niet open voor staat houdt het op 🙂

  1. Dat is inderdaad lang geleden.
    Jammer dat de verhuizing nog niet helemaal de rust heeft gebracht die je zocht. Het iséén van de redenen dat ik niet ga verhuizen naar een flat waar ik eigenlijk genoeg aan zou hebben nu. Flats zijn een stuk gehoriger dan een eengezinswoning en dat is lastig wanneer je dat niet gewent bent.
    En je woongenot is heel belangrijk.

    1. Klopt Rietepietz, bij de vorige was het de buiten omgeving die ons deed verhuizen. Waar we nu wonen heeft de eerste maanden heerlijk geleefd, het kwam doordat we dingen zoals de brandtrap hadden aangekaart, heel kinderachtig om dan op een andere manier te willen gaan dwarsliggen. Helaas konden wij niet meer aan een hypotheek komen voor een huis, daar waren we in eerste instantie wel naar op zoek. Maar de prijzen zijn abnormaal hoog. Wij zijn des al niet te min tevreden met het appartement ,het heeft gelukkig meer voordelen 🙂

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s