Geplaatst in Er zou eens niks gebeuren, In de Maatschappij, Koffie Praatje, Oud en Nieuw, Persoonlijk

Verhuizing in aantocht…

En dat voor een 50 en 60 plusser 🙂

Drie jaar geleden ons appartement verkocht uit voorzorg, wij hadden toen een aflossingsvrije hypotheek en mijn Man had er geen rust in aangezien er gerommeld wordt aan 67 + en hun inkomens. Dus besluit stond vast verkopen en dan huren. Huren ? Ja ons werd toen namelijk medegedeeld dat gezien de leeftijd van Man een hypotheek er niet meer in zat. Lang verhaal kort, binnen drie dagen verkocht en koper wilde ons als huurder. Zo gezegd zo gedaan.

Vorig jaar begon het ons toch te kriebelen, we wilde weg, de buurt wordt er slechter en geluid van verkeer niet meer leuk. Dus wij gingen kijken bij woning stichtingen. Het gaat per inschrijf jaren, inkomen en passend toewijzen. De huursector waar wij binnen vallen is hoog en woonoppervlakte klein. Dus ja dan ga je je weer achter je oor krabben. Je wilt tenslotte waar voor je geld . Wij of beter gezegd Man ging toch nog eens Banken bellen en wat blijkt, wij kwamen zeker nog in aanmerking voor een hypotheek! Na natuurlijk een vreugde dansje ook de vraag waarom dit 3 jaar geleden niet kon ? Bleek dat de desbetreffende verkeerd geïnformeerd was . Oke , dat wetende werd ons zoeken breder. Toch ?

Nou een klein beetje verbreed , want tjeetje mina wat zijn de huizen gestegen in de afgelopen 3 jaar, niet normaal meer en ik heb met de jonge mensen te doen die graag hun eerste huisje willen realiseren. Ja de rente staat laag maar het aanbod is schaars en ver over trokken wat betekent, dat als men het naar smaak wilt maken er ook nogeens flink in de buidel getast moet worden. Dan komt de vraag is de prijsverhouding reëel ? Mijns inziens niet. Als men in scheiding komt of werkeloos dan blijft er een flinke rest schuld. Dingen die meegenomen moeten worden. Maar oke ik wijk uit.

Na wat huisjes te hebben bezichtigd kwamen we toch weer uit bij een appartement, gezien dat er altijd over de vraagprijs wordt heen geboden hadden wij ons voorgenomen niet mee te gaan in het overbieden. Ons devies is als het moet zijn dat komt het goed. En zo was het ook met dit appartement. Het werd verkocht door de bank, de persoon in kwestie was overleden en er waren geen erfgenamen. Wij hebben onder de vraagprijs geboden en zaten natuurlijk met geknepen billen.

Toen hield ik het niet meer en belde de Makelaar en deze zei wat toevallig, ik wilde jullie net bellen met het heugelijk nieuws dat jullie bod is geaccepteerd! Yesss ! Vanaf dat moment gingen we naar een financiële adviseur om ons te begeleiden in de aanvraag van de hypotheek. Ook dat is nu rond , gisteren de hypotheek getekend en nu nog wachten op de Notaris.

Keuken, verf, vloer en behang is al uitgezocht. Nu de sleutels nog en de verhuizing is in aantocht.

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 53 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes Yoshi en Pippy. Toch nieuwschierig ? Come join in

28 gedachten over “Verhuizing in aantocht…

 1. Fijn dat jullie iets naar je zin gevonden hebben.
  Ja, de prijzen van vastgoed zijn echt niet meer normaal. Onze kinderen hebben nog net op tijd gekocht.
  Ik ken het systeem van woningstichtingen niet. In België gaat alles op de privé markt, tenzij je in aanmerking komt voor een sociale woning. Maar dan mag je echt maar een heel klein loon of pensioen hebben en geen eigendom.
  Veel plezier met inrichten en succes bij de verhuizing!

  1. Hier hebben we privé sectoren die verhuren en woningstichtingen die toezien dat de sociale sector naar inkomen wordt verhuurd en men al dan niet recht heeft op een huursubsidie. Zo kunnen hoge inkomens niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning die zijn voor de kleine inkomens en de duurdere huurwoning is weer voor de hogere inkomens.

   Dank je wel , dat gaat wel lukken, alhoewel in en uitpakken niet mijn ding is hahaha

 2. Gefeliciteerd, een van de leukste dingen, je eigen huis aankleden met voldoende geld voor je eigen smaak. (Ik bedoel natuurlijk geen gouden deuren 😀 )
  Fijn dat de hypotheek no mogelijk was!

 3. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Heerlijk om het met een leuk zakcentje naar wens in te kunnen richten. Hartstikke veel woonplezier toegewenst.

 4. Wat fijn Laura, dat jullie toch nog iets konden kopen. Dat het al 3 jaar geleden is dat je je apt verkocht hebt zeg, schrik ik van, wat gaat de tijd snel. In allerlei regio’s in Nederland werkt het anders met die huurwoningmarkt. Maar kopen als het kan is heel verstandig. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. Het kost even energie en tijd, maar dan heb je ook wat hè. Ik ben heel vaak verhuisd en heb het nooit erg gevonden. Veel succes hoor!

  1. Dank je wel Treeske, ja kopen is vele malen beter , voor ons gaan de lasten flink omlaag ook nog. Ik hoop dat dit voor ons de laatste keer is, hou helemaal niet van dat in- en uitpakken, het nieuwe dan wel weer 😃🌺😉

 5. De huizen zijn hier ook zo goed als onbetaalbaar geworden. Twee verdienersgezinnen moeten zich blauw werken om iedere maand te overleven door die enorm zware hypotheek. Een daling van de prijzen is nog lang niet in zicht.

  1. Ja het is belachelijk, wij deden er niet aan mee, wij kijken dan toch wat realistisch is. Bij het kopen komt ook nog opknappen, tel dat bij de koopsom op en kom je tot de conclusie dat het in verhouding teveel is, niet doen ! Gelukkig heeft zo denken zich voor ons geloond .

 6. Wat fijn.
  Zo kijken wij ook om ons heen.
  Buurt wordt slechter,
  Passend toewijzen zijn we zo aan de beurt maar dan zijn de huren zoveel hoger als wat we nu betalen.
  En ik geloof niet dat wij nog een hypotheek kunnen krijgen.

 7. Gefeliciteerd, ik vond het al vreemd dat je géén hypotheek zou kunnen krijgen, hooguit dat ze niet de hele koopsom willen geven maar als je een huis verkocht hebt kan dat geen probleem zijn want dat heb je wat eigen geld. Fijn dat je iets gevonden hebt dat op alle punten voldoet.

  1. Ingewikkelde situatie, komt door WAO inkomen, dame dacht dat het WIA was zoals het tegenwoordig heet. Dan nog Man zijn leeftijd dat nu 61 is, worden de risico’s hoger en door jaren zelfstandig geen pensioen opgebouwd. Wij vallen onder het oude WAO systeem wat dus geen invloed heeft op toekenning, bij de WIA zou dit anders liggen dat hadden wij dus de eerste keer dat de dame ons afwees. Maar het is goedgekomen 😊

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s