Geplaatst in Bakken en Koken, Foto's, Koffie Praatje, Ontspanning, Persoonlijk, Reclames

Het is ook zo lekker…

Vorig jaar deelde ik ook hier mijn YouTube filmpjes van oa mijn kook en baksels . Ja dat is leuk ,althans dat vind ik. Dit jaar nog niet gefilmd wel gekookt en gebakken. Sinds de tweede lockdown teveel en teveel bedoel ik vooral het bakken, dat moet alles ook gegeten worden. Of ik daar problemen mee heb ? Met eten niet , het hapt zo heerlijk weg , alleen mijn lichaam is er niet blij mee en ik dus ook niet , de beweging laat ook te wensen over dus dan wil het wel plakken op de heupen. Het is ook zo lekker ..

Spekkoek met Thee

Grote Spekkoek, genoeg om in te vriezen.

En dan hadden we nog deze Sponscake ook wel Pandan Cake genoemd. Spons vanwegen de structuur en de kleur groen komt van pandan extract ( bananenblad). Ik had een kant en klaar mix met alle ingrediënten erin.

Ook snacks gemaakt, Indonesische snacks deze Lempers heb ik afgelopen weekend gemaakt.

Neen, nee het zijn cocaïne bolletjes die wat je weleens bij boarderpatrol ziet 😉

Loempias zijn ook zo’n lekkernij 😋

De inspiratie heb ik natuurlijk van mijn Moeder , zij was Indonesisch en die smaken en keuken houdt de verbinding in leven ❤

De recepten van de Spekkoek en de Lemper heb ik uit een prachtig kookboek van Jeff Keasberry, deze heeft zijn recepten, die van zijn Oma in dit boek geplaatst authentieke maar ook sommige in een modern jasje. Wat ook mooi is aan dit kookboek, daar staat de geschiedenis in, van zijn Oma, vader en moeder , hoe hun hier naar Nederland kwamen en hoe hun restaurant des tijds in Amsterdam tot stand kwam en naam maakte.

Recepten en geschiedenis.

De liefhebber kan zien hoe lekker dit kan zijn. Gelukkig breekt met de koude ook de Zon door, die net iets meer stimuleert om de benen te bewegen en niet alleen de kaken. Zodat ik toch kan blijven koken en bakken en genieten met mate .

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

27 gedachten over “Het is ook zo lekker…

 1. Jammie, je hebt echt je best gedaan. Heb wel een paar youtube filmpjes van je gezien! Ik heb alles in huis om te bakken maar nog steeds niet gebeurd. Ja, een appeltaart of zo, maar niet die lekkere dingen die ik voorbij zie komen op Cookist Wow. Ergens houdt het mij tegen… Want nee, ik wil ook niet aankomen…

  1. Hoi Treeske, als je de tijd hebt je rustig eraan wagen , als je de stappen volgt en zelf bij het koken proeft tussendoor (het moet je namelijk ook bekoren) , de ene vindt meer zout lekkerder bijvoorbeeld dan een ander. Ja dat bijkomen kan een neveneffect zijn 😉

   1. Haha, dat is het juist. Tijd zat, nu helemaal, maar ik vul het in van ’s morgens tot ’s avonds. Verveel me nooit. En vaak ben ik dan te laat. Dan wil ik broodjes bakken voor de lunch maar daar denk ik dan om 11 uur aan. Ja dat is dan weer te laat. Want dan geen tijd om deeg laten rijzen en dat moet natuurlijk wel. Ach… misschien zijn alle ingrediënten straks over de datum… als dat het ergste is? Het zij zo!
    Kijk… zo begon het in mijn hoofd 😉
    https://irispapilio.wordpress.com/2020/11/27/verlekkeren/

    1. Gelezen. Ook ik heb ooit stevia gebruikt voor te bakken het is te doen maar ben geen fan. Ik doe liever minder suiker of honing dat kun je ook als alternatief gebruiken ( weet niet of je dat mag als diabetici hebt )

     1. Misschien dat ik zaterdag eens iets ga uitproberen! Nee, honing is niet aan te raden. Een klein beetje kan wel natuurlijk, maar dat geldt voor alle suikersoorten.
      Als ik bv 50 gram suiker ergens in moet doen hoeveel honing is dat dan?

  1. En niet moeilijk te maken. Bij AH krijg je de Loempiavellen. Je neemt een bak bamigroenten een blok tahoe en als je vlees erin wilt kun je speklapjes heel fijn gesneden nemen of kipfilet.

   Tahoe (goed uitlekken laten )klein snijden in blokjes net als het vlees . Olie in de pan vlees en tahoe aanbakken met zout,peper en knoflook (naar smaak) Dan de groenten erbij , de tauge als laatst. Ook dat weer bijkruiden naar smaak .En klaar is de vulling en begint het echte werk, het vullen en vouwen. Leuk om op een druilige dag te maken 😉

 2. Jammiejammie, dit snap ik voor duizend procent.☻ Het ziet er zalig uit. Ik ken ze niet allemaal maar Indische lekkernijen zijn heerlijk, het is goed dat ik niet meer kook als hobby, ik zou een tientonner worden

  1. Hahaha ja met die lockdown gaat dat qua aankomen sneller dan lief is . En het is raar, ik heb nog familie in Indonesië wonen en ik zie alleen maar eten ,eten en eten bij elke gelegenheid en daar zie ik niks op de heupen 😅

 3. Gelukkig ben ik niet zo van de bakkerige, want tja, dan moet je ook alles opeten dat klopt. En ieder pondje komt door het mondje zegt men.
  Maar ik geef er ook niet veel om dus dat helpt dan ook al niet om aan het bakken te slaan. Al jouw lekkernijen zouden mij niet eens kunnen verleiden

      1. Tot een bepaald gewicht kon ik het prima handelen, nu ben ik weer strenger want precies wat je schrijft , mijn lijf is er niet mee gediend en daar wordt ik op bepaalde dagen mee geconfronteerd. Iets met aktie en gevolg 😉

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s