Geplaatst in Gezondheid, Gezondheidszorg, In de Maatschappij, Koffie Praatje, Non-fictie, Reclames, Zeg het eens met .....

Zeikwijf …

Mooie titel he ? Tenminste als je de reclames op de televisie met regelmaat voorbij ziet komen. Je zou haast gaan geloven dat we vanaf een bepaalde leeftijd zeikwijven zijn of worden. Ja waar men het taboe eerst discreet wilde doorbreken , krijg je nu haast de beelden niet meer uit je hoofd.

Waar ik het over heb ? O sorry , over de t.v (be)spotjes dat vrouwen bij elk kuchje, proest ,hoest en nies een lekkende kraan zouden zijn. Daar waar het eerst met respect werd gebracht , vind ik persoonlijk dat het uit de klauwen loopt .

Spotjes met Vrouwen die een gezellig uitje hebben en samen lachen waarbij eentje beschamend naar haar kruis kijkt , je raad het al, er liep wat weg (denkbeeldig) Dan een vrouw die zich klaarmaakt voor een avondje uit, die een luier voor volwassenen aantrekt, silhouet. Ja silhouet na die beelden ? Alsof de boodschap nog niet duidelijk is, halen ze ook nog de Vrouwen in de sportschool erbij !

Taboes doorbreken is 1 ding, dit noem ik labelen alsof we zeikwijven zijn, terwijl dit probleem zich ook bij mannen voordoet maar hey laten we vooral de focus op Vrouwen blijven houden.

En als ik nu toch bezig ben met zeiken. Laten ze dat discreet ook maar van de verpakking laten of ultra dun. Na al die (be)spotjes zou je denken dat geen enkele vrouw het meer droog houdt 😉

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

18 gedachten over “Zeikwijf …

 1. Er zijn best veel vrouwen die last hebben van dit soort ellende (weet ik vanuit m’n werk). Gelukkig valt ook tegenwoordig heel veel operatief te verhelpen. Èn gelukkig zijn er dit soort hulpmiddelen verkrijgbaar.

  1. Dat is zeer zeker waar, iets moet ook bespreekbaar zijn en blijven. Echter waarom worden vrouwen issues alleen doorbroken. Mannen kunnen ook schimmels dragen, last hebben van urineverlies maar daar zie je geen reclamespot over.

  1. Dank je wel. Gelukkig, ik schaar mij daar ook niet bij , zou nog kunnen optreden, wat ik niet hoop. Maar voor al de vrouwen die er wel mee geconfronteerd worden mag er met ietsje meer tact een reclame voor gemaakt worden. Mij lijkt dat als je ermee belast bent, je weet welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn en dat men dat niet expliciet met een volwassene luier moet uitbeelden in een reclame. 🙂

 2. Mij vallen alleen de leuke reclames op denk ik, want ik kan me dit niet eens herinneren… De J.umbo reclame met Frank Lammers als huisman en zijn vrouw die thuiswerkt en helemaal in de ban is van hem… Echt zo leuk!

 3. En toch ben ik alleen maar blij dat al die middelen er zijn, de reclame is me niet opgevallen maar ik zou er waarschijnlijk niet over wakker liggen. Waarschijnlijk een gevalletje mislukte humor?

  1. Zeer zeker dat het allemaal voor handen is en ter beschikking indien nodig. Het viel mij op een bepaald moment wel op ,zo van vaginale creme naar tena lady in 1 reclame blok. Aandacht voor iets ben ik helemaal voor en dat gerust met een tik humor. Echter waar eerst de focus lag op het doorbreken en het wegnemen van een taboe, wordt het nu in verschillende sociale interactie weergegeven.

   Het mag voor de kijker en betroffen persoon duidelijk zijn dat dit je op elk moment van de dag kan belemmeren.

   De humor is inderdaad mislukt .

 4. Ben je bevallen, word je een zeikwijf. Stank voor dank. Als je tijdens niezen of lachen je bekkenbodemspieren samentrekt, heb je nergens last van. Geleerd tijdens yoga.
  Reclames zie ik niet want ik kijk zelden tv maar als ik deze zou zien, zou ik nijdig worden. En het product boycotten. Net zoals ik sinds jaar en dag Fa in de ban heb gedaan.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s