Geplaatst in Aanloop naar Kerst, Bakken en Koken, Gezondheid, In de Maatschappij, Oud en Nieuw, Persoonlijk

Kerst en het Jaar 2020…

Allereerst mijn excuses dat ik jullie verwaarloosd heb gedurende het jaar , dat ik sommige ingrijpende veranderingen en gebeurtenissen gemist of deels gemist heb. Ik hoop dat wat je/ jullie doormaken of hebben doorstaan de juiste mensen jullie steunen of hebben gesteund.

Het jaar 2020 begon redelijk goed, totdat in Maart ook Nederland werd geconfronteerd met de eerste golf van Cocvid19. Gelukkig heeft het ons niet getroffen in die zin dat wij ons nog goed mochten en konden bewegen, wij wel met onze Camper weg zijn kunnen gaan. Dat niemand in onze directe omgeving dit virus had opgelopen en hopelijk ook niet doet.

Anderzijds als ik zie hoeveel mensen in mijn directe en niet zo’n directe omgeving getroffen zijn door kanker, hersenbloeding , hart en vaatziekte en ook verlies, hoe zij met alles omgaan , welk een kracht en doorzettingsvermogen in een toch hele rare turbulente tijd met een voorgeschreven aantal mensen die hun persoonlijk mochten begeleiden en bijstaan is ergens onwerkelijk.

Dan kom ik terug op mijn persoon , Ger die een anurysma heeft bij zijn hart die gelukkig niet groter is geworden maar wel onder controle daarvoor blijft. Zelf in vergelijking met wat andere meemaken ergens niet noemenswaardig, echter na mijn staar operatie is het direct weer teruggekeerd en nu moet ik wachten dat het dit keer niet operatief maar weggelaserd kan worden, mijn zicht is dus nog steeds beperkt . Mijn aambeien zitten er ook nog want er zit nog een probleem die eerst genezen moet.

Ik kon mij en nog niet er toe zetten om de sites bij te houden, mijn afleiding is bakken , koken en het op YouTube plaatsen, dat zijn momenteel de dingen die mij enigszins ontspannen en opvrolijken.

Hier binnen is alles versiert voor Kerst, ik wilde dat hier heel enthousiaste blog neer kon zetten hoe zeer we er naar uitkijken en wij ons er op verheugen maar niets is minder waar, het is gezellig met de lichtjes in huis alleen zou ik willen dat het innerlijk ook zo zou voelen. Maar afgezien van de Zomer maanden, is 2020 gevuld met extreme en uitersten. Mensen die het met elkaar oneens zijn en vingertjes wijzen.

Mijn wens voor jullie blijf/wordt gezond. Vier de Kerst dat voor jullie goed voelt , waarom zou je je moeten distantiëren van diegene die jullie lief zijn, terwijl de winkel straten en boulevards uitpuilen en Schiphol mensen ontvangt van over de hele wereld ? Thuis dat doen wat goed voelt en vooral kijken hoe het persoonlijk voelt met en onder elkaar . Zalige Kerstdagen en op naar een goede start van 2021 .

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

14 gedachten over “Kerst en het Jaar 2020…

 1. Beste Laura, fijn dat jullie dit jaar gespaard gebleven zijn van ziekte en verdriet en dat jij je volop kon (en kan) uitleven in het kokkerellen van de heerlijkste gerechten. Je doet dat goed, blijf vooral verder doen met wat je rust en voldoening brengt. Laat ons in gedachten samen het glas heffen op een Kerst en Nieuwjaar vol hoop en geluk. Op jou! 🥂

 2. Alle tijd nu, je weet het aardig te vullen met je kookliefhebberij.
  Voor jullie wens ik ook een beter volgend jaar en, uiteraard, beterschap! Intussen Doen we ons best om net besmet te worden!

 3. Het jaar 2020 was geen gemakkelijk jaar. Ik vrees dat 2021 niet minder moeilijk zal worden. Verder wens ik dat jullie gezondheid degoede richting uitgaat. Geniet van de kleine dingen tijdens deze eindejaars.

 4. Hej Laura,
  Ik had een bericht achtergelaten maar ik lig in je prullenbak of spam…
  2020 was een jaar dat we niet hadden kunnen verzinnen. Een jaar van uitersten. Nu weer een totale lockdown in. Veel kaarsjes branden (voor mensen die het nodig hebben en) om de donkerte te verdrijven. Laten we positief blijven. Het kan alleen maar beter worden in 2021.
  Lieve groet ♥

  1. Dank je wel Miriam, ik ben direct naar de Spam gegaan en inderdaad je bericht is daar terecht gekomen, begrijp er niets van.

   Ook hier branden de kaarsjes voor ieder die het gebruiken kan.

   December wordt, merk ik voor mij elk jaar zwaarder , ik schaal mij niet in als zwart moedig gezien mijn chronische depressie red ik mij vrij goed zonder medicatie en mijn zoektocht naar elk lichtpuntje, December is een maand met positieve en negatieve invloed en elke keer als ik meen dat eindelijk het positieve wint, gebeurd er weer iets nou ja je kunt het invullen. Het komt uiteindelijk toch wel goed 🙏

   En ook al reageer ik niet altijd , je blog verschijnt in mijn mailbox, tover je altijd wel een grijns op mijn gezicht, dus dankjewel 😘

   Ook voor jullie een goede start in 2021 en al is de Kerst anders fijne kerstdagen 🌲
   Liefs Laura ❤

 5. Leuk dat je er weer even bent Laura. Tja, het is voor iedereen een raar jaar, een jaar om nooit meer te vergeten. En we zijn er nog niet. Ik ben eigenlijk nooit pessimistisch maar voorlopig zijn we er nog niet vanaf. Nu eerst 5 weken in strenge lockdown… Het zij zo en het is nodig want teveel mensen hebben lak aan alles… Je huis ziet er leuk uit hoor, gezellig. Ik ga ergens deze week ook de vliering op om de spullen naar beneden te halen. Geniet toch maar van alles en zeker van koken en bakken! Liefs!!!
  OT: Ik zie dat je je tekst weer terug-veranderd hebt?

  1. Hoi Treeske ook voor jullie mooie Kerstdagen. Met bepaalde maatregelen heb ik uit respect geen moeite. Echter Den Haag mag de Zorg beter van dienst zijn zodat deze tekorten niet meer ontstaan, ze kunnen niet eeuwig reguliere zorg terug draaien en lockdowns inzetten.

   Maar laten we inderdaad genieten van de feestdagen.

   Heb je het over mijn YouTube tekst ? Als we niet onderweg zijn noem ik het Food for the road 🙂

   Nogmaals hele fijne kerstdagen en een goede gezonde start in 2021 🎅🌲❤

 6. Je hebt helemaal gelijk dat er veel andere dingen een beetje ondersneeuwen in de virus ellende.
  Zolang je niet zelf met het virus te maken hebt tellen al die andere dingen immers nét zo zwaar als altijd. En een mens voelt nou eenmaal het eigen leed het meest.
  Ook bij mij zijn het andere dingen die me bezig houden dan de beperkingen door corona maatregelen, dat is dus eigenlijk toch een klein lichtpuntje, ik heb er weinig last van.
  Ik wens jullie natuurlijk ook fijne dagen en een vooral gezond 2021

  1. Dit wordt je eerste Kerst dat Henk niet tastbaar erbij is maar wel voelbaar in je hart en ziel. Ik wens je dan ook met je kinderen en/of kleinkinderen een warm Kerstfeest vol met liefdevolle herinneringen en voor 2021 een goede start 🎅🌲❤

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s