Geplaatst in Er zou eens niks gebeuren, Gezondheid, Gezondheidszorg, In de Maatschappij, Nederland

Moet dit toch kwijt !

Ik wilde er eerst met geen woord over reppen, echter mij moet dit van het hart ! Overal kom je voor en tegenstanders tegen m.b.t de Corona maatregelen. De eerste maand dat wij geconfronteerd werden met Covid19, was ook ik eerst onder zware indruk en vond de maatregelen uiterst belangrijk! Nu hoor ik vele denken, “nu dan niet meer?” O daar waar gevraagd en noodzakelijk zeker wel !

Echter waarom na de ervaring van de eerste golf , heeft onze regering de Covid19 hospitaals gesloten?! Waarom in godsnaam? Wachtlijsten voor de reguliere zorg zijn nog niet weggewerkt en nu ontstaat wederom 1tje? ! Niet alle spoedeisende hulp diensten zijn beschikbaar !

Mijn overtuiging hierin is dat als men over al die jaren niet zo drastisch had bezuinigd in en op de Zorg, zaten wij alle niet in deze rollercoaster, nachtmerrie met opgelegde regels, bangmakerij en verraad ! Iedereen betaald zich blauw aan de Zorg en waar beloond de regering ons op ?!

Dat als het niet Covid19 gerelateerd is , ze mensen wegsturen, op een wachtlijst zetten ! Nee mensen dat is niet Onze Schuld!De schuld ligt in Den Haag !

Regels ?! Horeca sluit men en Schiphol blijft open, over verplaatsing gesproken waar mensen zich verplaatsen van aller handen pluimage!

Of men open kaart speelt over de gevolgen van de normale zorg die nu niet 100% gegeven wordt en mensen die daar ten gevolgen van overlijden ? Mensen die slecht nieuws gekregen hebben en hun laatste dagen ,maanden met hun dierbaren niet optimaal kunnen benutten !

Ik moest dit kwijt en nogmaals daar waar gevraagd zal ik mij niet onttrekken aan de regels,respect voor en naar elkaar toe. Laten wij echter elkaar niet de schuld geven maar eens goed naar onze Regering kijken !

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

17 gedachten over “Moet dit toch kwijt !

 1. Corona heeft voor veel angst en twijfel gezorgd. We moeten het hoofd koel houden en de regels zo goed mogelijk respecteren en toepassen. Ook hier in Belgie is er de laatste jaren bezuinigd op gezondheid. Hopelijk zien de politici hun fout in zowel hier als in NL;

 2. Maar er zijn ook lui die zich om egoïstische reden dwars gedragen.
  En dan nog, fouten van de overheid geven de mensen niet het recht om de regels te overtreden, dat wordt door sommigen juist als smoes gebruikt..

  1. Vind je het dan niet absurd dat een Horeca waar een lage besmettingsbron van 2.9% is geconstateerd dicht moet ? Maar een Schiphol open blijft ? Herfstvakantie’s gewoon mogen doorgaan.

   De logica van bepaalde restricties is voor mij weg en ongeloofwaardig.

   In Zweden doen ze het toch maar zonder al teveel ingrijpende veranderingen. Zij hielden hun grens dicht , Nederland niet, Duitsers kunnen komen en gaan, Belgen ook mits hun regering niet anders doet beslissen.

    1. Dat weet ik, dat schrijf ik ook niet dat er geen mensen zijn die niet bijdragen aan een besmetting. Dat was en is zo bij HIV geweest dat ondanks de waarschuwingen er toch mensen onveilig intiem zijn en waren , toen moest men dat met de dood bekopen, tegenwoordig kan men geholpen worden door medicatie. Je zult altijd mensen hebben die bewust en onbewust andere besmetten . Toendertijd ging het ook met bloedtransfusies mis, door dat er niet getest werd.Vieze naalden enzv…

     I

  1. Als ik wist dat het iets uithaalde dan was het al weg. Ik gebruik mijn stem recht voor de partij die zich probeert sterk te maken voor ieder maar momenteel vragen blijft stellen m.b.t onze Zorgmedewerkers die nog steeds te maken hebben met tekorten.

   1. Helaas heeft stemmen tegenwoordig weinig zin, door de veel te lage kiesdrempel zijn er belachelijk veel kleine groepjes waardoor we steed door ongeveer hetzelfde groepje worden geregeerd. , de rest is te klein of wordt uitgesloten.

 3. Onze regering doet te weinig en is te slap. Als je niet overtuigend genoeg overkomt, denken mensen al snel (omdat ze het willen denken): het zal wel meevallen. Waar was de regering in de zomer? Juist, op reces!
  Al die discussies leveren niets op. Het kabinet zegt het dragen van mondkapjes dringend te adviseren en het RIVM houdt vol dat die dingen geen nut hebben. Dat kan toch niet?
  We leven in een democratisch land. De meerderheid wil dat iedereen zich aan de regels had. Dus waar wacht de minderheid op?
  Het ergst vind ik dat de zorg wordt afgeschaald. Al die mensen die vreselijk ziek zijn en nu geen chemokuur kunnen krijgen. In en in triest!

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s