Geplaatst in Camperplaatsen, duitsland, natuur, Non-fictie, Persoonlijk, Vakantie

Change of plans…

Zo plan je een vakantie naar Spanje en zo valt dat in duigen. Nu hebben wij 3 weken door Nederland gereisd en genoten, we moesten voor noodzakelijkheden naar huis. Daar planden we een toer wederom in Nederland we hebben ons zelfs fietsen aangeschaft e-bikes omdat Nederland zich er goed voor leent voor te fietsen en opeens komt een Vlog voorbij op YouTube waar men in Duitsland op vakantie is . Duitsland ? Bij Duitsland komt bij ons “Mosel” direct in ons hoofd en hoppa wederom plannen die veranderen.

Of wij uitgekeken zijn op Nederland ? Nee absoluut niet , echter Nederland is duur en niet alle plaatsen zijn “plaatjes”. Het is uitermate ergerlijk dat men de Camperplaatsen inrichten op de wensen van mensen die overgestapt zijn van Caravan op Camper, deze groep stelt eisen, zoals sanitair en WiFi, tuurlijk dat zij juichen bij prijzen van 15 € en hoger , want dat is nog altijd goedkoper dan een Camping. Persoonlijk vinden wij een Camperplaats wel betaald bij 12.50 € uiteindelijk hoeven we maar onze chemisch toilet en grijs water kwijt te raken en schoonwater bij te tanken. En gelukkig zijn er ook Camperplaatsen in Nederland die niet alleen gunstig zijn maar ook nogeens mooi liggen, dus het kan wel, zonder een hoofdprijs te verlangen.

Maar goed, wij gaan dus naar de Mosel ,sommige spreken het uit als Moezel. Wij komen er al toen wij zelf nog geen Camper hadden, maar de Ouders van Ger wel en wij ze in “goede” tijden bezochten. Dat is toch al zo’n 20+ jaar . Mooie Camperplaatsen gelegen tussen de wijnbergen en de rivier de Mosel. Deze plaatsen liggen qua stageld tussen de 7 á 12 € sommige ook 14 € maar je weet dat je een geweldige omgeving hebt.

Zodra wij er zijn zal ik waarschijnlijk ook weer filmpjes plaatsen 🙂 Ik hoop voor België dat ook zij weer mogen gaan reizen aangezien Duitsland zich ook verplaatst en wij Nederlanders ook .

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

22 gedachten over “Change of plans…

 1. Ik hoop ook dat de grens met Nederland snel weer open kan. Kunnen we daar een terrasje doen want in België gaat het nog wel even duren voor de restaurants en cafés weer open mogen.

  1. Dat hoop ik ook voor jullie, het is al best lang wat jullie op slot zitten en ergens zal men toch stilletjes aan een begin moeten maken. Nu weet ik alleen niet hoe de cijfers bij jullie liggen qua nieuwe besmettingen of dat het duidelijk afgenomen heeft.

   Ot: ik heb mij pas op je blog geabonneerd, als ik niet reageer dan ben ik onderweg en moet ik op mijn mbtjes letten die ik dan verdeel 🙂

   1. De besmetting heeft duidelijk afgenomen. Wij hadden heel veel overlijdens maar er werd bij ons anders geteld dan in andere Europese landen. Iedereen die stierf kwam mee op die lijst, ook als het niet corona gerelateerd was. Ik heb al tien weken mijn kinderen en kleinkind niet meer geknuffeld. Alleen van op afstand even gesproken. Het begint wel zwaar te wegen

    1. He wat verschrikkelijk die toestand 😥 Hier worden ook mensen die overleden zijn onder de categorie Corona gezet en mensen met symptomen omdat ze ze tot voor kort niet deden testen.

     In het begin vond ik de strenge maatregelen correct, nu vraag ik mij af of het isoleren mensen niet ook ziek maakt.

      1. Precies, dan dat zorgpersoneel onbeschermd moet werken en ik weet van mijn Zus, diens schoondochter was besmet en zij werd gebeld of ze kon komen werken zodra de koorts was gezakt, hoe krom kun je het maken.

  1. O dat is vreemd 😳 Hoop dat je mooie plaats hebt kunnen vinden 😉 Normaal kon ik bij WordPress naar een mapje gaan waar berichten onterecht in belandde als zijnde spam maar die vind ik niet meer.

   1. Misschien bij spam?

    Ik schreef over de camperplaatsen aan de Moezel, zo groot als ze waren en van alle gemakken voorzien. Van de prijzen weet ik niets.

 2. Misschien is het meer dat “het anders is”, daar hebben we soms toch behoefte aan.,Bovenstaande foto is natuurlijk een een plaatje. Maar ik begrijp de keuze wel voor dat Duitse gebied, het is er prachtig en inderdaad heel anders dan het vlakke en open Noorden van Nederland. Veel plezier.

  1. Dank je wel 🙂 Ik vind Nederland prachtig maar in vergelijk erg duur aan het worden.
   Pak ik ons eigen Heuvelland die durven 18 € voor bij Maastricht te staan met verkeersgeluid of in Geulle op een stukje gras met hondjes 24 € 😳 Dan kijken we eerlijk gezegd ook naar de beurs 7 tot 12 € verschil maakt toch veel verschil, daar kunnen we weer een andere ondernemer steunen met een drankje of hapje 🙂

 3. Wat ik zo fijn vind in het buitenland is dat alles in een andere taal is. De reclames zijn anders, tijdschriften, borden langs de kant van de weg, winkels…Dan heb ik echt het gevoel dat ik wég ben. Maar sinds m’n ME/cvs geniet ik op de vierkante kilometer. Een mens moet wat, hè?
  Ik heb veel gefietst in Duitsland. Heuveltje op en heuveltje af. Zelfs een keer een klapband in een afdaling gehad…

  1. O jeetje hopelijk goed afgelopen ,phoe schrikken met een klapband. Ja precies alles is anders op een leuke manier . Nou ja heuveltje op en heuveltje af hebben wij in Zuid-Limburg genoeg 😅

   Maar wij hebben de plannen weer bij moeten stellen, ineens duiken berichtgevingen op dat Duitsland nog niet open is voor toeristen 😳 Gelukkig luxe probleem, we zijn blij dat we kunnen reizen ook in Nederland.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s