Geplaatst in Er zou eens niks gebeuren, Frankrijk, Gezondheid, Gezondheidszorg, In de Maatschappij, Ontspanning, Persoonlijk, Spanje, Vakantie, Vervolg, YouTube

Reizen of wachten ?

In één keer wordt alles omhoog geschroefd qua veiligheid. Echter over reizen lees of hoor je geen restricties ? Laat je verstand werken, hoe dan ? Hier loop je risico’s en over de grens ook . Vliegtuigen komen en gaan met wel 300 mensen aan boord.

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

22 gedachten over “Reizen of wachten ?

 1. Ik begin me wel wat zorgen te maken over onze reis. Nu is het zo dat wij absoluut niet naar drukke toestanden trekken, integendeel zelfs. Met de camper Frankrijk doortrekken, naar de Camargue, de Pyreneeën, de westkust. Het enige waarvoor we dichtbij mensen moeten komen, is boodschappen doen. En dat moeten we thuis ook doen. Ik hoop dat tegen dan het ergste voorbij is.

  1. Voor ons hetzelfde, ook wij zoeken geen mensen massa’s op . Toch houdt in dat je rekening dient te houden dat men je er niet in of uit laat . Nu staat bij Frankrijk nog alles op groen, ik heb daar nog geen melding gekregen dat het van groen naar code geel is gegaan.

   In Spanje is Madrid naar Code Oranje gegaan, Baskenland nog op Geel en Catalonië heeft ook Code Geel gekregen.

   In Andalusië waar nog alles op groen staat, heeft een Camperpark uit voorzorg geen opnames gedurende de 15 dagen en verblijvers dienen zich aan voorschriften te houden.

   Barcelona en omgeving hebben een preventieve lockdown bij Code Geel las ik vanochtend via een Spaanse FB site .

   Dat maakt dat als je reist ondanks geen negatief reisadvies je toch tegen individuele preventieve restricties kunt lopen.

   Wij wachten ook nog even af met pijn in ons hart.

   1. We hebben een paar dagen in het noorden van Spanje op de planning staan, maar dat is het minste om eruit te laten indien nodig. Ik hoop dat er geen negatief reisadvies komt. Want ik ben er zeker van dat we met onze reis niets verkeerds doen. Geen massa’s, geen vliegtuigen, geen openbaar vervoer. Maar ik ben er hélemaal niet gerust in. Ik hoop dat het virus verdwijnt als het warmer wordt… Wanneer zouden jullie vertrekken?

    1. Noorden San Sebastian heeft Code Geel, nog geen reden tot in rij verbod wel lokaal treffen ze dezelfde voorzorgsmaatregelen als bij ons.
     Nee verkeerd doen jullie of wij zeker niks, het is alleen als je ziek wordt en je in quarantaine moet, wij ook nog aan onze viervoeters denken moeten.

     Onze planning was komende week maar dat gaat het niet worden.

     1. Ik denk dat we ons gewoon op onszelf zouden houden, en dan weinig risico lopen. Enkel voor de boodschappen. Je hebt gelijk, daar ziek worden is niet echt evident. Bij ons is het nog 6 weken, we hebben nog even. Volgende week is al snel. Dat zou ik ook moeilijk vinden. Moest het bij ons zo gepland zijn en er is geen totale lockdown, zou ik het wel doen. Omdat mijn man nog werkt, en het allemaal wat moeilijker te organiseren is. En we niet onze eigen camper hebben, dat ook. Allez ja, dat denk ik nu. Ik zou me te pletter piekeren, dat weet ik in ieder geval wel!

 2. Hierin kan ik je niet raden.
  Misschien durft een ervaren reiziger meer, begrijpt de instructies eerder, een paar buitenlandse woordjes (minstens) worden altijd opgepikt.
  Van de andere kant is een poosje wachten niet heel erg, als het maar niet té lang gaat duren.
  In China was men 2 à 3 maanden kwijt. Best veel.

  1. Plus je loopt ook tegen preventieve restricties aan die sommige individueel treffen waar nog geen code Oranje heerst. Dat las ik vanochtend bij een Camperpark in Andalusië, die laat 15 dagen vooreerst geen nieuwe gasten binnen, de oude gasten kunnen blijven met wel de gewenste maatregelen.

 3. Als de reis deze zomer doorgaat zou ik gaan. Tegen dan weten we meer over dat virus of is het gewoonweg verdwenen.
  Nu vind ik het niet veilig om in zo’n vliegtuig te zitten. Of andere manieren van reizen veilig zijn weet ik niet.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s