Geplaatst in Camperplaatsen, duitsland, Frankrijk, In de Maatschappij, Ontspanning, Persoonlijk, Spanje, Vakantie, Zeg het eens met .....

Camper filosofie

Het idee van een ware Camper hart is om op de voor hun mooiste plekjes te kunnen overnachten en het liefst gratis of tegen een acceptabel bedrag. Dit was voor jaren geleden geen probleem, men had ruimte , vrijheid en rust. Wat is er dan verandert ? Hoor ik denken. Verandert is dat er een grote groep mensen erbij zijn gekomen die het letterlijk verpesten. Hoe kun je zoiets wat geaccepteerd werd verpesten ? Hoor ik weer denken ?

Verpesten doen mensen het, door de gastvrijheid te misbruiken in de plaats waar men zich bevindt. Toen er nog niet zoveel voorzieningen waren en de Camper filosoof onderweg was en is , die vond en vind altijd een schone oplossing om zijn toilet te legen, veilig voor de natuur, hygiënisch voor de omgeving. Afval indien geen container voorhanden meenemen totdat je 1 tegenkwam/komt. Had men een mooie plek nooit overdrijven om er in den treuren te blijven. Boodschappen bij de locals zo laat je ze ook wat verdienen voor de verkregen gastvrijheid. Iedereen de ruimte gunnen, niet alleen voor de privacy maar ook veiligheid, per slot hebben we allemaal gas aanboord.

Hoe verpest men het dan toch ? Je hebt een categorie zij eigenen zich letterlijk iets toe wat niet van hun is.Plaats afzetten met pionnetjes. Buiten hun Camper de personen auto ook nog bij. Een Camper heeft toilet en doucheruimte maar sommige willen dit niet gebruiken en wat doet men dan ? Ze gaan in de struiken of bosjes hun behoeften doen ! Jawel dat ” recht” nemen zij zich ! Of er zijn van die, die mikken hun chemische toilet zo de natuur in, laten het vuil water weglopen op de straat of strand ! Een heel grote groep is er de laatste jaren bijgekomen die van een caravan de overstap naar een camper hebben gemaakt. Helaas met de filosofie van de caravan ! Zij eisen dezelfde luxe als die van een Camping, sanitair, wasmachines en WiFi schijnen een prè te zijn ! Het resultaat is, dat Camperplaatsen nu parken worden, met Camping prijzen . Of iets wordt als Camperplaats omgedoopt terwijl het een parkeerplaats is ! Deze categorie zijn het ook die de rotzooi achter laten en niet beseffen dat hun gedrag de oorzaak is van inkrimping van de plaatsen, het vrijstaan haast niet meer geaccepteerd wordt en hun eisen onbeschoft zijn ! Mensen er zijn ook nog Campings, hebt u de behoefte aan continu luxe en wilt u uw Camper schoonhouden en uw personen auto meenemen, wijk a.u.b uit naar een Camping ! Nee hoor ik u zeggen, weet u wel niet wat we dan op een Camping kwijt zijn ?! Ja wij weten dat en omarmen dan ook de Camper filosofie, wat vrij aangeboden wordt dankbaar accepteren, geen rotzooi achterlaten, betalen voor wel aangeboden voorzieningen aan een sanitairzuil . Wordt er gevraagd om een vrijwillige bijdrage ? Doen ! Heeft het dorp een bakkerij, slagerij en restaurant , maak er dan gebruik van , jij een mooie plek ,zij inkomsten !

Wij rijden ook als we eens ruimer willen douchen een Camping aan ook om een was te doen. Wat ik overigens in Frankrijk ideaal vindt is dat bij de grotere supermarkt met tankstation ook wasmachines staan en in de grotere steden zijn ze ook .

Mensen beseffen niet doordat er keuzes bestaan, je het niet hoeft te verzieken, je kunt voordat je thuis wegrijdt een grotere internet bundel nemen, wie heeft dan WiFi nodig ! Zoals ik al schreef wasserettes zijn er genoeg, zo niet , lekker even een camping op . Wil jij je sanitair in de Camper niet benutten ? Ga a.u.b een Camping op maar doe je behoefte niet buiten ! Je zou het ook niet waarderen als men bij jouw thuis ergens hun ontlasting droppen ! Of dat je kind of kleinkind in het vuil staat te spelen waar iemand zijn vuil water heeft laten lopen !

Camper filosofie : Respecteer de Natuur en de gastvrijheid. Zijn er geen voorzieningen, een rioolput is er altijd wel voor je vuil water en toilet te legen. Betaal als er om een vrijwillige gave wordt gevraagd. Blijf niet te lang op een vrije plaats . Hou afstand voor veiligheid en privacy. Kijk ook of het wel veilig is om te overnachten. Overnacht nooit op een autobaan rustplaats en vooral niet tussen vrachtwagens ! Steun de lokale ondernemers. Stel geen eisen m.b.t luxe , wijk uit naar een Camping voor even een ruimer douche genot of als je persè WiFi wilt. Alleen zo blijft het Camper leven behouden zonder teveel eisen , betaalbaar en de vrijheid !

Puy Saint Martin, Camperplaats met vrijwillige gave . Een oase 💚

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

25 gedachten over “Camper filosofie

 1. Daar ik weinig tot niets weet van camper en campers heb ik dit met aandacht gelezen.
  Doodjammer dat onnadenkende campers de camperfilosofie verzieken, ze verpesten het voor de ander.
  Maar het is niet nieuw en gebeurt ook op andere terreinen, denk aan tentkampeerders die een compleet veld wakker hielden met hun feestjes. Wij maakten het mee.
  En je doet er niets aan.

  1. Precies dat Bertie, dat laatste wat je schrijft zooo herkenbaar dat was ook nog op een Camping met zou je denken toezicht. Na de zoveelste nacht wakker te zijn gehouden en beleefde gesprekken of men ook aan andere willen denken geen baat had, nam ik mijn twee stalen honden voer bakjes en heb ze letterlijk uit hun luchtbed gerammeld met flink het ijzer tegen elkaar te hengsten. Ik wakker dan zij ook, maar inderdaad leuk is anders.

 2. Ik sta voor 100% achter jouw pleidooi, Laura! Maar is het niet hemeltergend dat, wegens de verregaande onverschilligheid van deze tijd, een dergelijk pleidooi voor wat meer menselijkheid NODIG is? P.S. hou van je nieuwe layout, erg opwekkend!

  1. Het irritante is dat het oudere maar niet de meest wijzen zijn die zo onderweg zijn. Als je ze ziet zou je het niet achter ze uithalen, stropdas, gestreken hemd en mevrouw idem. Halen de neus op voor de casual maar ondertussen. Ger heeft al menig geconfronteerd met hun “daden” maar het haalt niks uit.

   Dankjewel, ik wilde iets anders ,fijn dat het bevalt 😘

 3. Iets dat je bij véél dingen tegen kunt komen, “de mens die op alles recht heeft” en geen oog voor anderen heeft. Onuitroeibaar vrees ik. Zelfs het goede voorbeeld geven helpt meestal niet !
  Ze zullen er op aangesproken moeten woreen maar ja, meestal staat er geen naam bij het resultaat van wildpoepers.

 4. Het onderwerp van je blog is véél omvangrijjker dan je kon bedenken. De natuur en elkaar als mens respecteren, komt overal terug. Ik ben niet roomser dan de paus, maar ik laat nergens troep achter. Zoek ook geen ruzie en heb niet meer “recht” dan een ander op een plekje (het idee alleen al!) Het lijkt wel of mensen steeds minder tolerant en egoistischer worden!
  Lieve groet.

  1. In de jaren dat wij onderweg zijn of dat wij ook vast stonden op een Camping, kwam en komt het steeds voor. En wij zijn beslist ook niet roomser dan de paus, nog opzoek naar ruzie, dat laatste gebeurt wel als wij iets zien of horen wat ècht niet kan.

   Wat leuk dat je dit schrijft, eerlijk gezegd niet bij stilgestaan maar je hebt een groot punt , het herhaald zich inderdaad 🙂

 5. Wij zijn “recente camperaars” (sedert 2016) en staan helemaal achter jouw filosofie. We houden het netjes, we houden het rustig, er is niets wat we persé “moeten hebben”. Af en toe doen we eens een camping aan om de was te doen (hoewel dat in Frankrijk ook makkelijk anders kan, in Quilland bijvoorbeeld vonden we een fijne wasserette met aangename mensen). Ik snap dat eigenlijk ook niet: je hebt je eigen sanitair mee, waarom ga je dan in godsnaam nog buiten je behoefte doen? Hou het toch netjes. Maar het is zoals met het verkeer hè, degenen die zich niet aan de regels houden, maken het onaangenaam voor iedereen.

  1. Klopt , wasmachines zijn daar makkelijk te vinden als je eenmaal weet waar je op moet letten , dan ga je het dorp of stadje in en in de tussentijd draait de was 🙂
   Camperplaatsen hebben onze voorkeur, soms bij een regio met te krappe plekken waar het puur op parkeerplaats lijkt, wijken we uit naar een Camping.

   Als jullie graag bij lokale boeren, imkerijen of andere ambachtelijke producten neuzen, is de France Passion iets , het is een boek met vignet met een kaart waar ze gesitueerd zijn en die Camper overnachtingen aanbieden zonder aankoop verplichtingen wel gratis overnachten.

 6. Ja! Deden we in Quillan zo, stadje bezoeken terwijl de was draaide. De dame van de wasserette was zo lief om alles voor ons in de droger te steken ook.

  Ik ga dat eens bekijken! Klinkt wel leuk, dank voor de tip 🙂 Die lokale producten zijn fijn. We staan vaak op camperplaatsen van Camping Car Park. Ik probeer er de mooiere uit te zoeken. Soms zijn het oude campings municipals. Ik zie op jouw blog dat we dit jaar wel wat plekjes gaan aandoen waar jullie ook al geweest zijn.

  1. Ja die Camperparken heet toch Pass ‘ Etappe geloof ik ? Ook wij proberen de beteren eruit te pikken, ze zijn niet allemaal goed of mooi gesitueerd.

   Leuk dat je er iets mee kunt, ik ben ook van plan dat bij te houden van het reizen met de Camper op deze blog. 🙂

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s