Geplaatst in depressie, Gezondheid, Koffie Praatje, Ontspanning, Persoonlijk, Zeg het eens met .....

Genieten

Genieten, doen we dat wel ? Ik bedoel doen wij dat genoeg en ligt genieten in het geen jezelf toestaat om te doen en of te ondernemen ? Is het genieten van andermans plezier wat zij met je delen ? Wat is genieten ?

Ik kan al van hele kleine dingen genieten, neem nu het ontbijt in de ochtend, heerlijk toch om de radio op de achtergrond te horen, tafel te dekken en genieten van mijn boterham of beschuit. Of als familie of vrienden ervaringen delen over hun vakantie, uitstapjes of dat hun kind (eren) het goed doen. Onze hondjes heerlijk languit liggen te snurken of met een speeltje spelen.

Laatst, wat ik normaliter niet doe is om ergens alleen een kopje koffie te drinken. Het idee om ergens alleen binnen te stappen, brr wat een drempel. Nu moest ik laatst bij mijn H.A zijn die dichtbij het centrum ligt en aangezien Ger ergens anders moest zijn nadat hij mij had gebracht,dacht ik waarom direct naar huis en ging iets na half 10 de lunchroom naar binnen en bestelde me een cappuccino, onwennig en daardoor kan ik nog niet echt spreken over genieten, de cappuccino was heerlijk, nee ik heb het meer over het moment om daar alleen te zitten en daarvan te genieten. Genieten kan op zoveel manieren, het is alleen een kwestie het toe te laten. Thuis heb ik met alleen zijn overigens geen issue, hoe kan het ook, daar zijn immers geen vreemde ogen die je bekijken 😉

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

18 gedachten over “Genieten

  1. Dat doe ik ook niet Anneke, het is ook niet het gevoel dat ik er alleen zit, het is de drempel om er alleen naar binnen te gaan , dat had ik als puber al heel erg, al was het dat ik wist dat vrienden er waren, het alleen naar binnen stappen was en is nog steeds een drempel. Ik moet wel zeggen dat ik diezelfde week nogeens die drempel ben overgegaan 🙂☕

 1. Mijn reactie van gisteravond is verdwenen, tweede poging.

  Genieten zou je zo veel mogelijk moeten doen.
  Ergens alleen binnenstappen vond ik vroeger een waagstuk maar doe het nu makkelijk. In eet- en koffiegelegenheden is het heel gewoon.
  In uitgaanscafés en dergelijke durfde ik het nooit, er moest altijd iemand mee.

  1. Dat laatste leverde mij vroeger paniekaanvallen op ( wat ik toen nog niet wist dat het dat was) en dat terwijl mijn zus achter het buffet stond in desbetreffende locatie maar het was verschrikkelijk.

   O dat is minder dat je reactie weg is , dat heb ik ook weleens op blogs dan lijkt het verstuurd maar niet dus.

 2. Klopt hoor, genieten kan in kleine dingen zitten .. Misschien is het niet eens
  “jezelf toestaan”maar meer ” je bewust zijn van “. In je uppie ergens iets drinken is altijd minder gezellig als je dat niet gewend bent maar ook daar is het “oefening baart kunst”/

  1. Klopt , er zijn best veel die in hun uppie ergens zitten. Wat ik op straat merk bij oud en jong dat als je groet ze haast verbaasd zijn dat iemand het tegen hun heeft. Vele in een afwachtende modus.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s