belazerd, depressie, Er zou eens niks gebeuren, Gezondheid, Gezondheidszorg, In de Maatschappij, Persoonlijk

Diep gekwetst en teleurgesteld

Ik heb getwijfeld of het hier thuis hoorde om neer te zetten en ja ik breek het zwijgen.

Al jaren ook voor de dood van schoonvader waren het geen makkelijke personen in de omgang en zeker heeft een verhaal twee kanten, hun kant dat ik niet op mijn mond was en ben gevallen , dat mijn wortels niet 100% Nederlands zijn kortom niet de gewenste schoondochter.

Wat doe je dan , je doet je best, niet zo zeer voor hun maar hun enigste zoon en tevens kind , die het ook al zwaar te stellen had en heeft , nooit is iets goed , van overmatig contact naar nul contact en zo wisselde dat gedurende 27 jaar. Telkens was ik het dan die boter bij de vis deed , want ja enigs kind en het zijn toch zijn Ouders , zo zij ik dat ook altijd tegen hem , zodat hij het contact herstelde , want andersom gebeurde dat nooit. Uit die hoek kwam alleen geluid als er problemen waren.

Sinds Schoonvader is overleden is zij nog erger geworden , beschuldigingen jegens haar Zoon en ik middenin om de boel te sussen , ook omdat het in het extreme liep contact gelegd met hulpinstanties , zo krijgt ze een ouderezorg verpleegkundige om haar te monitoren. Echter sinds Schoonmoeder wist dat wij die hulpvraag hadden gevraagd mag i.v.m met de wet privacy op verzoek van haar geen terugkoppeling meer plaats vinden. Dat is nu dik 4 mnd geleden in die tussentijd waren er weer vele strubbelingen . Ze heeft een buurvrouw die amper 5 mnd in het gebouw woont, veranderingen met hele delicaten zaken laten uitvoeren, achteraf had ze spijt omdat het advies door de buurvrouw verkeerd was . Tjaaaa !

Wij mochten echter niet kortsluiten met de buurvrouw o nee , dat mocht niet. Wij mochten niet vragen waarom buurvrouw niet eerst contact met de Zoon had gezocht of dat allemaal wel veranderd kon of mocht worden.

Vorige week staat Schoonmoeder om 8.20 in de ochtend aan de deur. Wij lagen nog in bed. Maar je wilt haar niet laten staan. Ze begint over 1 thema dat ergens een foutmelding kwam aan een pinautomaat tot een eindeloze discussie die overging in gemene uitlatingen, niet willen luisteren, het was over en weer geschreeuw.

Ik was het zo zat dat ik haar verzocht de woning te verlaten, dat had haar Zoon ook al enige malen gedaan, dat dit wederom bij haar op niks zou uit lopen, haar twinkelende oogjes met een lichtelijke glimlach genoeg zij. Had ik nogmaals verzocht aan haar de woning te verlaten met het daarbij behorende gebaar waar de deur was.

Ik had het niet in de gaten en kreeg een flinke stoot van haar elleboog in mijn maag en een paar flinke dreunen tegen mijn borstkas en alsof dat al niet erg genoeg was, kijkt zij mij aan met een zeer duistere blik en durft te zeggen, raak mij niet aan en vuiste weer op mijn borst. Ik was letterlijk bevroren op de plaats en haar Zoon heeft haar buiten gezet.

Ik heb, hoe triest klinkt dat, echter ik heb de politie gebeld om het te melden en wat kunnen we er tegendoen ?

Politie dacht mee , aangezien ik geen aanklacht wilde starten hadden ze wel een melding genoteerd , ook het advies dit met haar arts en ouderenzorg te bespreken.

Mantelzorgsteunpunt kon mij niet helpen, Ouderenzorg was donderdag niet bereikbaar hebben mij gisteren pas terug gebeld , vonden het erg maar hun contact met haar was positief, een aardige 80 jarige vriendelijke vrouw , ze zou het wel met de arts overleggen !

Ja beste mensen zo loopt dat , je wilt hulp maar een aanklacht indienen is geen hulp en zou het laatste zijn wat ik zou doen , mensen die hulp kunnen verlenen zijn afhankelijk van de medewerking van cliënt !

Ik mag het niet zeggen maar zij heeft mij al zoveel aan het verstand gedaan, al toen ze 55 jaar was en nu schermt ze met haar 80 jarige leeftijd en dat alles niet makkelijk is echter het slaan gaat haar goed af en met kracht ! Dat ze zich maar laat onderzoeken, want haar temperament zal niet iedereen zo aanzich voorbij laten gaan en gelijk heeft men dan ook ,je hebt met je handen van andere af te blijven ook oudere mensen dienen hun handen thuis te houden !

Huisartsen dienen zorgen en klachten van familie serieus te nemen en zonodig bevoegdheid te krijgen om client te dwingen om bepaalde onderzoeken te ondergaan voor client haar welzijn en bescherming en ook voor bescherming van naaste !

Ouderen kunnen misstanden melden en dan krijgen ze hulp. Maar wij dan ? Hoe zit het met Mantelzorgers ? Waar krijgen hun gehoor ?

Advies was wel afstand te houden, eh ja daar was ik zelf al opgekomen op mij hoeft zij niet meer te rekenen !

Ik loop sinds vorige week met maag/darmkkachten, pijn op de ribben en borst, misselijjk en ontzettend moe , daar hoeft zij de concequenties niet van te dragen !

25 gedachten over “Diep gekwetst en teleurgesteld”

 1. O Laura, wat erg! Weet niet wat ik moet zeggen alleen dat ik aan jullie denk en hoop dat jullie heel snel hulp krijgen. Ik stuur je een dikke steunknuffel

  1. Kan ik mij voorstellen, ik kan het ook niet bevatten dat zij fysiek agressief heeft gereageerd. Wij krijgen geen hulp tot nu toe overal achteraan moeten bellen, zij heeft hulp en deze willen het niet zien. Dankjewel Angelien.

 2. Hier is duidelijk deskundige hulp nodig al zal niet alles op te lossen zijn . Best mogelijk dat ze beginnend dement is,dat levert wel vaker dit soort temperamentvolle situaties op. Maar daar onderzoek naar doen moet ze zelf wel willen. Heel veel sterkte .

  1. Juist dat laatste is cruciaal en persoonlijk vind ik het betreurenswaardig dat men eerst toestemming nodig heeft voor onderzoeken. Gedragsverandering kan ook aan tumor of hersenbloeding liggen, nu is zij altijd al moeilijk geweest en heel makkelijk geweest in zeer kwetsende dingen te roepen.

   Aan ons en inzet heeft het niet gelegen, begin dit jaar hulp ingeroepen voor de toenemende verbale uitingen die zeer emotioneel onstabiel waren en zijn. Het is nu de taak na het laatste incident aan hun en haar om in te grijpen.

   Dankjewel Rietepietz

    1. Ja, ik zeg maar zo een Arts kan toch ten alle tijden voor Schoonmoeders best wil beslissen, het is niet dat wij (daar verdenkt ze ons ook van) haar uit huis kunnen plaatsen, nee wij willen dat er duidelijkheid komt. Hoe kunnen wij iemand begrijpen die naar eigen zeggen gezond is dan kun je voor dergelijk gedrag geen begrip hebben. Mocht er iets mis zijn , dan nog is dat niet goed maar is er wel een verklaring voor het gedrag.

      1. Ben ik het met je eens Rietepietz.
       Maar wat valt onder ongelukken ?
       Ik heb mijn ribben licht gekneusd kreeg ik vanochtend te horen. Met mijn arts over gehad wat zou haar arts kunnen , niets zij ze, zolang zij niet meewerkt zijn de handen gebonden. Zeer frustrerend aangezien ik geen officiële aanklacht ga indienen, ten eerste is zij niet bewust van een anders leed en ten tweede is het geen adequate hulp en zijn we weer bij 0.

       Klinkt hard maar voor mij geen contact.

 3. Das ist boshaft und schlimm. Nie wieder würde ich mit ihr jemals etwas zu tun haben wollen.
  Meine Schwiegermutter war lange nicht nett zu mir. Es ist besser geworden, aber lange hat sie nicht mehr zu leben. Krebs im Endstadium. Sie ist 94.
  LG Mathilda ❤

  1. Liebe Hilda , wenn ich es so lesen kann hast Du ja auch die nötige erfarung, dass ist nicht leicht und jetzt mit dem Krankheit ist man trotzdem da , so wie es normal auch sein sollte.Ich wünsch euch viel Kraft 🧡

   Nein ich möchte auch nicht mehr zu tun haben mit ihr, die Grenze hat sie über Schritten , eigentlich schon Jahre her, jetzt ist sie fysiek geworden und da machen wir nicht mit.

   Nochmals viel Kraft für euch im diesem Zeit 🧡

   Lg Laura

    1. Ihm reicht es auch , nur Dauer Stress ob am Telefon, oder besuch immer aufpassen müssen weil sie nie etwas gesagt oder getan hat. Leicht ist es natürlich nicht für ihn , da es ja immer noch sein Mutter bleibt.

 4. Mijn moeder van 86 kan vooral verbaal agressief uit de hoek komen.
  Het heeft met het ouder worder te maken en ook alleen zijn werkt zulke problemen in de hand. Jammer voor jou en je man, zoiets komt hard aan.

  1. Ook dat is lood zwaar, dat verbale heeft zij ook maar dat had ze ook met 55 jaar , dingen roepen die erg kwetsend waren of je in verlegenheid brengen.
   Zeker is alleen binnen 4 muren niet gemakkelijk, echter elke uitnodiging om iets te ondernemen wijst ze bij ons af, ze doet af en toe wel iets met buurvrouwen. O en dan komt het verwijt dat wij haar nooit vragen mee te gaan eten , of laten komen eten, terwijl dat wel zo is, echter verschijnt ze 1 uur te laat of komt helemaal niet en zitten wij te wachten.

   Ik wens jou ook kracht want verbaal is ook zwaar en vooral op dagen als het zelf ook al iets tegen zit.

 5. Ik vind het heel erg voor jullie dat dit al zo lang speelt en van kwaad tot erger gaat.
  Veel mensen hebben geen zelfreflectie en kunnen dus niet naar hun eigen gedrag kijken. Ze laten zich leiden door hun emoties.
  Waarom komt ineens haar agressie vandaan?
  Mijn moeder is altijd een moeilijke vrouw geweest. Ze is een drama-queen, wil overal aandacht – ook als het op een negatieve manier is – is manipulatief, en speelt altijd de slachtofferrol. Aan mijn broer en mij heeft ze vroeger nauwelijks aandacht besteed. Alles was belangrijker dan wij twee. Ongeveer een jaar geleden heb ik het contact met haar verbroken. Ik denk dagelijks aan haar – tot mijn spijt – maar het is voor mij(n gezondheid) de beste oplossing. We hebben zoveel gesprekken gevoerd en het ligt altijd aan mij, of aan mijn broer; nooit aan haar.
  Door mijn ME heb ik weinig energie. Ik ben liever een goede moeder voor mijn kind dan een goede dochter voor mijn moeder.
  Heel veel sterkte!
  Dikke liefs

  1. Ten eerste Miriam heel veel respect voor jouw keuze, die beslissing heet niet dat je haar vergeet en spijten hoeft je dat niet, het geeft alleen maar aan dat jij die compassie bezit en niet egoïstisch bent. Jij bent tot een moeilijke constatering gekomen dat zij dat niet had, heeft en kan, waardoor jij uit zelfbescherming deze stap hebt genomen en tuurlijk erger je je om het feit dat ze in je hoofd wel nog aanwezig is, dat maakt dat je een mooi karakter hebt 🧡

   Haar gedrag ja ik kan een oorzaak bedenken maar dat behoort ze niet op ons bot te vieren, die oorzaak had ze vroeg in haar leven achter kunnen laten, ze koos echter hetzelfde pad te blijven bewandelen en zich te zwelgen in haar pijntjes, kwaaltjes, gemene spelletjes , dat wat zij zelf heeft gecreëerd doet ze af als “wij begrijpen haar niet”, “wij tillen er te zwaar aan” enzv…

   Ze zegt vorige week noem eens een voorbeeld wat verwarring en discussies veroorzaakt !

   Ik zeg, als jij naar de groente boer gaat en wilt 1 pond sperziebonen en zegt tegen hem doe mij 1 kilo, dan kom je thuis en moppert dat de groenteboer niet goed snik is dat hij je 1 kiko sperziebonen gaf terwijl je er maar 1 pond nodig had. Echter dat weet de beste man niet dat als jij 1 kilo zegt, je eigenlijk 1 pond bedoeld en dan zeg bij doodleuk, ach hij weet toch wat ik bedoel !

   Mijn schoonmoeder zei toen , ja ik weet wat je bedoeld te zeggen maar je moet niet vergeten dat ik al 80 jaar ben !
   Ik daarop , zo was je al met 60 en nog jonger, zij weer , mijn moeder was al dood met 60 jaar…

   Dus je leest, zij is van alles de dupe , niet andere nee met haar moet men rekening houden ,men moet aan haar neus aflezen wat en hoe zij het wilt.

   Zelf zit ik met chronische depressie en fibromyalgie en heb nu echt de energie niet meer om voor deze vrouw nog iets te betekenen, ik deed het voor G en tegen beter weten in om toch gewaardeerd te worden, nou na die klappen en elleboog stoot met kille woedende blik ben ik definitief afgeknapt .

   Dankjewel ook voor het delen van jouw verhaal.

   Dikke knuffel 🧡

   1. Dankjewel voor je begrip en je lieve woorden.
    Mijn moeder is 82 en zou een kloon van je schoonmoeder kunnen zijn. Jij en ik zijn eigenlijk allebei tot het gaatje gegaan – tegen beter weten in – in de hoop op een korreltje begrip of het voeren van een zo normaal mogelijk gesprek.
    Op internet las ik: “Sommige mensen komen in je leven als een zegen. Anderen als een les.” En weet je: sommige mensen zijn niet te helpen…
    Ik wist niet dat jij ook fibromyalgie hebt…Wat vervelend voor je. Er ligt heel wat op je bordje… Je mag me altijd mailen ♥

    1. Geen dank, ik denk dat het herkennen en erkenning krijgen dat dit probleem (jammer genoeg) bestaat een kleine aderlating kan zijn.
     Immers lees je er weinig over, in de zin dat het niet gaat om karaktermoord maar juist dat er daadwerkelijk zulke mensen bestaan die alles vanzich afschuiven en andere willen laten geloven dat het ook zo is.

     Ik schroomde eerst of ik het on-line zou zetten om dat zoiets “not done ” is, toen dacht ik , wie weet zitten er nog in een dergelijke situatie en zweven tussen loyaliteit jegens de tegenpartij of juist kiezen voor zichzelf.

     Door menig therapieën en mijn karakter weet ik (nog ) de weg terug te vinden in deze gekke wereld en gelukkig zonder medicatie.

     Dankjewel voor je aanbod Miriam , omgedraaid mag jij dat ook doen 🧡

     Ps: misschien herken je het, ik ben meestal niet iemand die vlug (meer) mailt omdat je liever voor een ander klaar staat.

 6. Dat lijkt me een moeilijke situatie waar je mee om moet gaan. Heel veel respect om het steeds toch weer te proberen. Misschien heeft ze inderdaad zelf ook iets waardoor ze zo geworden is maar dan nog. Jammer dat ze niet geholpen wil worden. Sterkte er mee.

 7. Lieve Laura, wat eng wat jou nu overkomen is en wat je reeds zoveel jaren moet ondergaan. Dat je het contact met die levensvorm voor bekeken houdt na die agressie, is niet meer dan normaal, je had het al veel langer moeten doen. Denk eindelijk eens aan jezelf, bedenk dat jij ook recht hebt op levenskwaliteit. Hoe onmenselijk het ook mag lijken voor diegenen die dit nooit meemaakten, sluit dat mens uit je leven. Een harde beslissing misschien, maar better safe than sorry. Knuf.

  1. Dank je wel Chantal voor die bemoedigende woorden.
   Ja ik ben er ook klaar mee , vorige week was de druppel. Buiten de agressie is het geen wat zij zegt, als dat bij de verkeerde oren beland ook nogeens gevaarlijk , dan kan ze achteraf roepen dat het zo niet bedoeld was maar dan heb je wellicht wel een probleem. Terwijl zij, zij heeft nu geen problemen omdat ik geen aangifte doe. Gelukkig ligt er wel een melding en ook bij haar arts.
   Lg Laura

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s