Geplaatst in Uncategorized

Wat is wijs vervolg 2

Gisteren vond het gesprek plaats met mijn Oogarts.Hij vroeg of die mij kon inplannen voor een operatie dat er van zijn kant uit geen reden was om het niet uit te voeren.Ik legde hem mijn bedenkingen uit, dat gezien de metingen van de Ortopthist zij er zeker van is dat het dubbelzien niet zal verdwijnen omdat de corrigerende grade hoek groot is. Haar oplossing de lens die blindeerd , deze voor de operatie al dragen om te kijken of ik kan wennen. Dat ik hier gezien de 3 dagen mijn bedenkingen bij heb en of ik niet weet, of ik en het desbetreffende oog wel kunnen wennen. Dus daardoor ik niet zeker ben om het door te zetten.

De Oogarts zei , bij twijfel moet u zeker niet doorzetten. Echter zei hij, ik weet dat als u tot uw 28ste met beide ogen hebt gekeken zonder dubbelzien en ik uw opereer, dat misschien niet na de eerste operatie maar zeker wel na de tweede dat het dubbelzien weg is en uw ogen rechtstaan. Het is een heel klein risico dat het niet zou lukken maar dat zie ik bij u niet .

Nee oke zei ik, risico’s moet men altijd meenemen en bespreken hoe klein ook. Uw gesprek klinkt wel heel anders als bij de Ortopthist. Hoe zit het dan met de lens ? Moet ik die dragen en moet ik die toch dragen na de operatie ?

Nee absoluut niet ! Zei de Oogarts. Uw oog moet niet nog luier worden en uw hersenen moeten niet het signaal krijgen dat het oog niet meer kan kijken. Uw oog heeft wel degelijk nog een functie, dus nee u moet de lens niet meer dragen.

Nou hoe komt de Ortopthist dan tot deze conclusie ? Dat moet u haar vragen, dat weet ik ook niet, zei de Oogarts.Aangezien ik wel overtuigd ben over zijn uitleg heb ik mij laten inplannen voor een operatie. Het klinkt absoluut logisch en ook dat er een tweede operatie mogelijk nodig zou zijn. Hoe dan ook, betreft de wachttijd plus minus 3 mnd dat geeft genoeg tijd om eventueel nog uit te stellen. Heb er nu wel vertrouwen in.

De Ortopthist krijgt wel nog vragen, niet alleen stuurt zij mij met informatie weg die niet kloppen met wat de Oogarts denkt te kunnen bewerkstelligen, ze laat mij bij een lensspecialist een extra lens maken die per half jaar 200 euro kost ! Nu zit dit (nog)gedeeltelijk in het basispakket, echter zo krijg je wel verkwisting en dat de zorg als maar duurder wordt !

Ik heb hier nu een lens liggen die ik dus niet moet dragen maar wel 200 euro kostte, duur grapje vind ik persoonlijk.Los van het feit dat zij mij eerst naar een gewone brillen zaak stuurde, die überhaupt geen kaas hebben gegeten van dit soort lens en was dit wel zo had ik wel alles zelf moeten bekostigen.

Heb toen met haar gebeld en toen moest ze me ook terugbellen omdat ze even moest navragen, toen kwam ze pas met de informatie lensspecialist in ZH Maastricht die samen werkt met Oogartsen en zo ook de lens vergoed kon worden.Als ik daar al aan terugdenk was ze toen ook al niet bij de les de Ortopthist.Conclusie tot nu, wel opereren en voor nu geen lens .Wordt vervolgd…

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

17 gedachten over “Wat is wijs vervolg 2

 1. Toch wel heel moeilijk als twee mensen een totaal verschillend advies geven. Dan zul je inderdaad op je gevoel af moeten gaan voor wat betreft “er vertrouwen in hebben”. Gelukkig heb je door de wachtlijst nog even tijd om na te denken en jezelf zo goed mogelijk van informatie te voorzien.

  1. Precies Rietepietz, ik ben wel van plan de Ortopthist een brief te schrijven nog voordat ik op spreekuur moet komen, ik wil haar vragen om mij toelichting te geven op de conclusie van de oogarts die niet strookt met de hare. Dat ik beide uitleg begrijp maar niet begrijp waarom zij tendeert naar een totaal andere uitkomst.

 2. Nou en daar zet je dan al je vertrouwen in…
  Is ze verward of is het gewoon een slechte Ortopthist. Ik heb het zelfs even op moeten zoeken, geen idee wat deze persoon nou echt bij je kon doen.
  Succes… X

  1. Hoi Treeske, zij voert de metingen uit, haar uitleg was ook aannemelijk, net zo aannemelijk als die van de Oogarts gisteren, alleen ga ik van een chirurg uit dat hij genoeg praktijk ervaring heeft met tevreden patiënten, logischer van de Ortopthist was geweest om met de Oogarts eerst kort te sluiten en dan tot een conclusie komen. Nu vraag ik mij inderdaad af of ze wel goed naar mij heeft geluisterd en inderdaad was ze heel lang door ziekte afwezig. Ik heb besloten haar een brief te schrijven om antwoorden te krijgen, dat ik haar uitleg begrijp maar die van de Oogarts zeer zeker ook en net iets meer.

    1. Ja precies, ik had al getelefoneerd of ik haar mocht e-mailen, dat kon niet volgens de poli, ze zouden vragen of ze mij terug wilde bellen, dat zou dan na 19 juni worden. Ik hing op en dacht toen precies hetzelfde wat jij nu schreef en dacht ik ga haar aanschrijven 😉

 3. Ik snap iets niet. Waarom kan de oogarts niet eens een gesprek hebben met die orthoptist, dan kunnen ze de verschillen van inzicht uitwisselen en dan heb jij betere info.
  Ik denk dat zoiets trouwens niet gebeurt, want een oogarts is een academicus en een orthoptist een HBO-deskundige dus van een intercollegiaal gesprek is dan geen sprake.
  Enfin, als dat er niet in zit zou ik inderdaad met de oogarts in zee gaan. Hij is het hoogst opgeleid en heeft het meeste verstand van zaken.
  Ik wens je heel veel succes met de operatie.

  1. Dank je wel Plato. De werkwijze van beide begrijp ik ook niet, uiteindelijk ben ik door hem doorverwezen om het bij haar te laten opmeten. Dan verwacht je dat zij haar bevindingen en advies door sluist naar de Oogarts.
   Ik heb vandaag een brief t.a.v. de Orthopthist gestuurd , met mijn mening en vragen, ook o.a. om eerder op spreekuur te mogen komen om tot elkaar te komen. Ik hoop dat zij naar aanleiding van de brief wel contact legt met de Oogarts zodat zij op 1 lijn komen, ze moeten tenslotte beide werk verrichten wat betrekking heeft op mijn ogen. Ik heb laten weten dat ik mij beter kan vinden in de conclusie van de Oogarts ook al klonk het van haar ook aannemelijk, ga ik ook voor een academicus en zijn jaren ervaring.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s