Geplaatst in Er zou eens niks gebeuren, Gezondheid, In de Maatschappij, Persoonlijk

Wat is wijs

Eerder had ik al eens benoemd dat er iets met mijn oog moest gebeuren. Afgelopen vrijdag heb ik de lens gekregen die mijn linkeroog kunstmatig blind maakt. Vandaag 3 dagen dat ik de lens in had.Toen ik vrijdag de lens kreeg, gingen wij direct erna omdat we toch in Maastricht waren naar de markt. Het was erg druk en op een gegeven moment kreeg ik het “benauwd ” niet in de zin van geen lucht maar dat er zich vanalles om mij heen bewoog en ik ,wilde ik het van links zien , me goed moest omdraaien.Eenmaal thuis viel dat weg ,ook gisteren, met de hondjes uitlaten ook geen last.Echter vandaag was koopzondag en ik waagde het loopje , ongeveer 10 minuten naar het centrum, eenmaal daar en in de winkels was het best weer vermoeiend met kijken. Nu kan het een kwestie van gewenning zijn. Echter ik zag niet wie schuin van mij stond, greep langs het gordijn van de kleedkamer en zag niet dat de verkoopster mij een kledingstuk aanreikte in de kleedkamer. Zal wel hilarisch uit hebben gezien maar zo voelde ik mij niet.Morgen een gesprek over de mogelijke operatie om mijn oog recht te zetten, dat wil ook zeggen dat ik na de operatie definitief vastzit aan de lens, ik kan het wel uitdoen echter het dubbelzien zou volgens de ortopthist niet weg zijn en zelfs voor hoofdpijn kunnen zorgen.Nu ik deze lens een paar dagen draag stel ik mijzelf de vraag, “wat is wijs”?Nu ben ik gewend aan het oude patroon van dubbelzien, mijn oog staat wel enorm naar buiten en dat wordt nog erger met de jaren, dit is ook waarom ik voor een operatie ging.Echter de operatie zorgt voor een nieuw patroon van dubbelzien , optie de lens in zodat ik links niks zie en het dubbelzien uitschakel maar wel mijn oog weer mooi rechtstaat.Toch zie ik het nu niet meer als dè oplossing, ik vind mijzelf te jong om mij bloot te stellen om een oog , die weliswaar slecht ziet uit te schakelen en daar toch ook hinder van ondervind dat heb ik vandaag weer goed gemerkt.Ik zal morgen mijn zorgen uiten , ook blijf ik nog de lens dragen aangezien het pas een paar dagen zijn dat ik het in heb en mijn hersenen er ook nog aan wennen moeten. Zoals ik er nu in sta zeg ik , nee laat de operatie maar.Frustrerend, ze kunnen zoveel de artsen maar soms denk ik weleens dat iedere *peep* die correctie’s op en om cosmetische ingrepen laten doen altijd geholpen kunnen worden, echter komen mensen vanuit een medische aspect, er altijd wel een “addertje ” zit waarom ze het niet optimaal kunnen maken zonder dat men er iets anders voor moet inleveren.

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

18 gedachten over “Wat is wijs

 1. Misschien het wat tijd geven,je hersens moet het nog programeren.Dubbelzien lijkt mij best lastig.Dat niet kunnen zien aan de zijkanten heb ik al jaren en in het begin schrok ik ook telkens.Je hebt maar 1 paar ogen daar moet je zuinig op zijn.

  1. Precies daarom, ik zie al 20 jaar dubbel iets wat in de loop der jaren niet meer als hinder wordt ondervonden door mijn hersenen.
   Echter na de operatie wordt het dubbelzien verplaatst , het beeld verschuift van rechts naar links. Vanaar dat men mij al zei dat dit hinderlijk zou kunnen gaan worden, hinderlijk vind ik tot nu ook dat het zicht links helemaal wegvalt en de lens een vermoeiend gevoel geeft in het oog.

   Hoe heb jij leren omgaan met het feit dat je niks ziet aan de zijkanten ? Voelt het nu als iets “normaals” of heb je er hinder van ?

   1. Het is nu normaal voor mij,moet wel mijn hoofd cq lijf meer draaien wat nu dus gewoon automatisch gaat en ik kijk met auto rijden vaker in mijn spiegels.Het eerste jaar had ik nog wel wat schrik momentjes maar dat is nu
    nog zelden.Ik zie ook geen diepte maar met behulp van de fysio indertijd veel geleerd en het gaat zelden fout.Het evenwicht is ook aanzienlijk verbeterd ik zie nog zelden de onderkant van de heg gelukkig.Doe alles weer,fietsen,schaatsen,autorijden enz.Tis ook een kwestie van aanvaarden en gewoon doen of laten.

    1. Toch fijn om jouw ervaring te lezen. Het is inderdaad ook een kwestie van aanvaarding. Ik schrok van het gene wat het toch teweeg brengt en dan slaat de twijfel toe, ook omdat de lens voelbaar is en mijn oog als het ware tegen een donkere muur kijkt en dan een flimmer veroorzaakt.

     Ik zit in de wachtkamer, zal ook eens horen wat de Oogarts kan zeggen.

     Alvast bedankt voor je ervaring te delen, die gezien jij het aan beide ogen hebt ook best pittig geweest moet ziin.

 2. Inderdaad, wat is wijsheid… Een troost misschien.. het went hoor. Mijn vader was vanaf zijn 4e jaar aan een oog blind. Nooit iets van gezien en nooit iets van gemerkt. Natuurlijk wen je als kind sneller aan zoiets. Maar hij was zelfs vrachtwagenchauffeur en heeft er nooit problemen mee gehad. Sterkte met de beslissing! XXX

  1. Dankjewel Treeske, gesprek gehad en opgelucht zal er nog een blogje over schrijven.
   Inderdaad het is een kwestie van wennen, echter een oog dat nog ziet kunstmatig “afdekken ” vergt denk ik net iets meer acceptatie van brein en persoon xxx

 3. Il zie dat je al een goed gesprek hebt gehad, en ik neem aan dat er ook een advies bij was het wat meer tijd te geven, dat lijk mij in ieder geval verstandig. Je hoeft toch niet meteen al te beslissen. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik zie al dat er lezers zijn die je uit eigen ervaring kunnen adviseren.

 4. Ik heb ook last gehad van dubbel beeld, maar dit kwam door de staar. Die is weggenomen en sindsdien zie ik goed. Dit is dus een heel ander verhaal. Daar weet ik geen raad op te geven. Niet te vlug beslissen is mijn enige raad.

  1. Ik zie al 20 jaar dubbel daarbij komt dat mijn linkeroog behoorlijk naar buiten is gaan staan. Dank voor het meedenken, komt nog een logje over hoe het gesprek was en verder gaat .

 5. Je terughoudendheid is wel voor te stellen. Je kunt beter maar wachten tot je het zeker weet. Zijn er echt geen andere mogelijkheden?

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s