Geplaatst in Uncategorized

Is mij iets ontgaan ?

Vaak vraag ik mij , wat is mij ontgaan ? Hoezo snap ik het niet en kom ik er eerlijk gezegd ook niet met mijn verstand bij.

Waar ik het over heb ? De jeugd en wat ze zoal uitgeven. Kijk om je heen de meeste hebben een smartphone en meestal niet de goedkoopste. Oog voor mode kei goed, echter ook dat kost geld.

Kijk oa op Insta, FB en YouTube waar ze zoal mee poseren, van dure tassen tot kleding, verre reizen en ja ja zo jong maar toch al aan fillers !

Van een bijbaantje kan men dat allemaal niet bekostigen. Schoolreisjes naar de Oosterijkse alpen , festivals en concerten, opstap in de weekenden. Sport abonnement.

Even serieus wat mis ik hier ? Het zijn namelijk bedragen waar menigeen gezin en of alleenstaande hun maandlasten mee bekostigen. Is het ook niet tevens een verkeerd signaal naar politiek Den Haag ? Begrijp mij niet verkeerd , echter het kan toch niet normaal zijn dat jongeren aan het begin van hun leven even een “sabbatical ” nemen om “even” een jaartje de wereld te gaan verkennen.

Wat is er mis met bijaantjes en leren dat pas iets binnen je bereik ligt als je er iets voor doet ?

Ook deze jongeren zie ik , die zich inzetten om inderdaad werken voor hun behoeftes , die niet overal heen kunnen ongeacht of de ouders het wel of niet breed hebben.

Lopen daardoor meer mensen op het randje van een burn-out ? Omdat ze graag het beste willen voor hun kroost . De mindfulness, yoga en geluks cursussen volstromen ?

Het strookt toch tegen de signalen in dat mensen meer loon nodig hebben, veel onder betaald zijn , meer voedselbanken zijn !

Mij ontgaat het waarom kinderen een bepaalde levenstijl voeren, terwijl mensen op de barricaden staan omdat de lasten op hun schouders drukken of het nu om de werkdruk gaat en/of de te lagen inkomens.

In mijn pubertijd waren het bepaalde periodes dat er nieuwe kleren werden gekocht , niet elke week en zelfs niet elke maand, tuurlijk waren er ook uitzonderingen dat we weleens om iets extra’s konden vragen en zo ging het ook bij vrienden.

Tegenwoordig lijkt het allemaal onverzadigbaar, echter als dat allemaal goed zou zijn, waren master classes over geluk uit den boze en had mindfulness en yoga niet zo’n toestroom als heden ten dage!

Just saying, It must be something I’d missed 🤔😉

Ps: Lees het a.u.b niet te letterlijk het zijn slechts tijdelijke constateringen van de afgelopen tijd 😉

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

7 gedachten over “Is mij iets ontgaan ?

 1. Vergelijk je het heden met het verleden dan kom je van een koude kermis thuis.
  Ondanks alle zorgen en strijd in mijn jeugd en mét mijn eigen kids kreeg ik gelukkig nooit een burn-out.
  Het lijkt me vreselijk om het wel te krijgen.

 2. Ik heb nooit een burn out gehad maar Maria wel en mijn twee kinderen zelfs ook. De werkdruk wordt steeds hoger. Het laatste restje energie wordt er uitgeperst. Het is niet voor niets dat het aantal zieken door burn out zo toeneemt. Ze zouden moeten beseffen dat een tevreden werknemer de beste werknemer is en dat deze houding (denk aan callcentra) alleen maar verlies oplevert.
  We zouden via de overheid eens onthaastingsprogramma’s moeten aangeboden krijgen.
  Goed stuk Laura. De vinger op de zere plek gelegd.

  1. Het valt degene te prooi die graag alles afkrijgt, niemand teleur wilt stellen, perfectionistisch is en veel te vaak nee tegen zichzelf zeggen dan tegen degene die eens vaker nee horen te krijgen.

   Persoonlijk denk ik, dat het niet alleen aan het werk ligt maar de omliggende factoren, je hebt er die er elke dag 100 % voorgaan (geen nee durven zeggen) en degene die de kantjes eraf lopen en zodoende de werkdruk bij de ander toeneemt. Pak daar nog andere zaken bij, buiten werk en het begin is er om geveld te worden door een burn-out.

   Jammer genoeg leert de overheid niks van het aantal die lijden aan een burn-out, noch de werkgevers die er oog voor hebben, die draaien de schroef nog eens extra aan onder het mom ” kijk mij uren draaien, dat kan jij ook “.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s