Geplaatst in hond, Huisdieren, natuur, Ontspanning, Persoonlijk, Zeg het eens met .....

Genoten op de hei…

Afgelopen week was het twee dagen heerlijk weer.  Daar hebben we gretig van geprofiteerd oa een flinke wandeling door de Brunssumerheide gemaakt. Het mooiste is dat er zo onverwachts iets voor je lens komt , de ene keer blijven ze mooi zitten en soms dan zijn ze erg speels, ik neem dat op de koop toe veel plezier beleef ik eraan en Ger ook !

Tijdens de wandeling kwamen we ook andere honden bezitters tegen, we hadden onz viervoeters los, daar waar we zagen dat er aangelijnd waren deden wij dat ruim van te voren ook, iedereen wilt plezier voor zijn trouwe vriendjes .

Toch kwamen we ook een koppel tegen die beslist een roedel van ik denk 10 à 12 honden bij zich hadden, allemaal los en de grote van “herdershond ” en forser. Wij zaten net op een bankje de twee van ons kregen water, althans dat was de bedoeling maar de roedel kwam onze kant op, luisterde niet naar hun eigenaar, Ger liet ook weten het niet prettig te vinden, aangezien hij, mij en onze ooit slachtoffers zien worden van een heftig bijtincident !

O ja zei men dat kunnen we begrijpen, kregen hun dieren echter niet mee !  3 gingen 2 kwamen terug !  *Zucht* De onze dronken al niet en zelf zaten we eigenlijk wat “in gevangen”. Ik nam 2 snacks om ze weg te lokken, zegt de eigenaar, weet u iets verder kunt u ook het fietspad lopen daar is het verplicht honden aan de lijn te doen , hier niet !

Ehhh pardon ?!  Nou nee zei Ger , u had uw honden kunnen aanlijnen bij de roedel wat u bijzich heeft , het feit dat ze al geen gehoor geven op uw roep, kunt u nagaan dat als eentje verkeerd reageert in de roedel de ellende pas echt uitbreekt !

Ach het was aan dove mans oren, iemand die natuurlijk alle wijsheid in pacht heeft omtrent zijn honden, die hoe mooi hij het bracht absoluut niet luisterde naar hem of zijn vrouw. 

Mijn boodschap, als mensen met hun huisdier (en) op een bankje zitten of aangeven over een ervaring, lijn de uwe dan aan voor enkele meters zodat ieder met plezier en ontspanning zijn dag kan voortzetten ! Het is geen moeite om ze daarna weer los te laten, hebben wij die dag ook nog herhaaldelijk gedaan !

Buiten dat wordt ook door natuurmonumenten gevraagd rekening te houden met het wild om die niet te verstoren en je dieren niet ongecontroleerd overal doorheen te laten banjeren. 

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

23 gedachten over “Genoten op de hei…

  1. Feit is dat ieder een beetje rekening kan houden met…
   Er hoeft maar iets te zijn wat we als mens niet waarnemen en dan is het leed geschiedt.
   Het trieste is dat het dier ten allen tijde de dupe is door de keuzes van zijn baasjes.

 1. Het valt me op dat er twee soorten hondeneigenaren bestaan. Eén soort kijkt vooruit en houdt rekening met wat er aan hond(en) aan komt lopen. Type twee kijkt nergens naar en doet wat hem/haar het beste uitkomt. De laatste groep schijnt ook niets te willen leren van gemaakte fouten, want ze maken immers geen fouten!
  Wat een schitterende foto’s op je blog! Vooral de bovenste twee. Je hebt talent!
  Lieve groet.

  1. Dankjewel Kakel, het is ook een uitdaging om foto’s te maken 😊

   Inderdaad type 2 is ook het soort dat altijd beweert de kennis te hebben over alles. Die rood zien dat er een zwarte lijst is met bepaalde honden die afgemaakt dienen te worden bij bijt incidenten. Echter niet inzien dat zei juist door geen voorzorg te treffen de verantwoordelijke zijn voor zo’n lijst.

   Fijne avond liefs Laura

 2. Lekker toch op de heide. Ik kom er ook graag. Maar het moet natuurlijk wel droog zijn dan. Ik ben wel een beetje een mooi weer loper.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Prachtige foto’s, Laura. Jammer dat het grote genieten toch weer verstoord moet worden door mensen die zich niet weten te gedragen en hun honden niet onder controle kunnen houden. Ik pleit voor een hondenexamen. Voor de mens dan, welteverstaan.

  1. Dankjewel Corja!
   Een examen als het wat uithaalt ja, meestal versterkt een blaadje ook nogeens het ego.
   Beter zou zijn dat een muilkorf plicht zou komen, eerst bij de risico honden inclusief de kleine bijters .

   Lijnplicht zonder muilkorf is een halve maatregel, als een gevaarte van 30 en meer kilo op hol slaat houdt niemand ze inbedwang.

   Mensen en gezond verstand, de enige oplossing 😉

  1. Weet je Treeske , mensen kunnen rekening houden en dat ontbreekt eraan.

   Ik ben gek op dieren en toch als een hond die ik niet ken tè lang blijft hangen met een dwingende houding is het onprettig.

   Mensen kunnen mèt gemak hun dier weghalen en doorlopen en vooral als hun hond mensen “aanvallen ” , bespringen, kortom ongewenst gedrag vertonen, aanlijnen stuk doorlopen…

   1. Ik kan het me voorstellen hoor.. Ik houd ook van honden. Groot, klein maakt me niet uit. Maar ook ik was heel voorzichtig met loslopende grote honden in de buurt. Een hap en het is gebeurd met zo’n kleintje..maar veel mensen snappen dat niet.
    Ze zeggen meestal.. hij doet nks hoor. Maar als eigenaar van zo’n uk ben je toch bang. Mijn schoonzoon heeft een Bull Mastiff. Een knoert van een hond die altijd losloopt en echt geen vlieg kwaad doet. Mijn dochter heeft hem zelfs maar een paar keer horen blaffen in 3 jaar tijd. Het een sul die zelfs nog vriendelijk zou zijn voor een inbreker. Maar ik snap de angst van mensen echt wel hoor.

    1. Dat is het punt, net als je schoonzoon zijn hand in het vuur legt voor zijn Bull Mastiff zo leggen andere hun hand ook in vuur voor de hunne.

     Ook kleine hondjes kunnen een trigger zijn en veelal is de grote dan degene die letterlijk de dupe wordt en beide is niet nodig als men kort voor men elkaar kruist even de lijn om te doen 😊

     1. Mijn schoonzoon houdt hem gelukkig in zo’n geval wel aan zijn halsband vast hoor. Hij wil echt geen ellende en zeker niet dat mensen bang voor zijn hond zijn. Maar ik snap.jou wel want met Binky dacht ik precies hetzelfde.

 4. Het valt niet mee hond te zijn. Totaal afhankelijk van een goed opgeleide baas:-)
  De foto’s zijn prachtig en ik wandelde heerlijk met je mee op de grote heide.
  Lieve groetjes

 5. Zo’n grote groep honden behoren meestal bij een hondenuitlaatdienst, en natuurlijk kennen die de dieren niet goed genoeg om te weten hoe ze reageren. Maar juist daarom zouden ze er rekening mee moeten houden en dieren aangelijnd houden tot ze wéten of ze luisteren.

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s