Geplaatst in Er zou eens niks gebeuren, hond, Huisdieren, In de Maatschappij, Oud en Nieuw, Posting, Zeg het eens met .....

Ladie’s blik op de Wereld 

Met 14 en half jaar loop ik toch al wat rond op deze wereld en dacht laat ik nu eens een stukje delen (wie weet bevalt het)

Gelukkig heb ik oud en nieuw overleefd, die rare trillingen die binnen kwamen, de pijn in mijn oren nee bah ik wilde niet eens buiten naar de wc.

Mensen mopperen over hondenpoep waar ze ook een punt hebben, soms onder hun schoen echter de opruimplicht ligt toch bij de persoon die zijn huisgenoot uitlaat.

De laatste jaren mopperen de mensen echter over veel dingen, dingen of dingetjes waar wij in het dierenrijk zo klaar mee zijn.

Kijk komen we buiten soort genootjes tegen dan begroeten we ons, past het echter niet gaan we met een passend loopje eraan voorbij. Is er even een klik ja dan gaat ons neusje veelal naar een plekje wat mensen maar raar vinden (is dat gek aan een kontje sniffelen ?) Afin soms komt dan alsnog een o jeetje ik heb me vergist en dan lopen we door. Oke ook bij onze soortgenoten heb je erbij die het niet bij blaffen of snauwen laten en doen een ander letsel aan !

Zo hoorde ik mijn mensen moeder iets lezen over een bijt incident waar een klein hondje het niet overleefde , een mensenmeneer die zijn grote hond niet onder controle had en dan ook nog wegloopt zonder de andere mensen te troosten met het verlies van hun huisgenootje!

Kijk mensen wij kleintjes kunnen schade aanrichten echter zal onze beet voor veel grotere soortgenoten niet dodelijk aflopen. Of nu klein of groot die hun kaken niet op elkaar kunnen houden er bestaan muilkorfjes , nee tuurlijk wil men niet de bek gesnoerd krijgen  echter een voor eeuwig spuitje ook niet ! Dan liever een muilkorf  om toch ?!

Zo zie je mensen mopperen, echter  kunnen veel voorkomen maar doen het niet !

Hondenpoep : opruimen

Agressie: muilkorf om

Te overheersend : aangelijnd laten

Wij viervoeters zijn in die punten afhankelijk van onze mensenouders !

Maar ja als ik in de Mensenwereld kijk en de mensen problemen zie en hoor op het nieuws , dan denk ik als ze dieren al niet goed behandelen en opvoeden, hoe kunnen ze dan de wereld ooit goed dienen !

Auteur:

Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 50 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes ZaZoe en Yoshi. Toch nieuwschierig ? Come join in

18 gedachten over “Ladie’s blik op de Wereld 

 1. Ja zo is het maar net Lady, toen wij nog vaak vaak een leenhondje hadden probeerden we het zo goed mogelijk te doen, net als jouw baasjes.. Gelukkig was Eyra nooit bang dat geknetter dus dat was wel makkelijk. Ik snap inderdaad óók niet dat baasjes die wéten dat hun hond wel eens gekke dingen doet niet voor een muilkorf kiest, dat moet toch ook voor de baas rustiger wandelen zijn.

  1. O mijn mensenmoeder heeft veel gemist, Eyra daar hoorde ik wel over de logeerpartijtjes , is Eyra niet meer ? 😢 Gho dat vind ik sneu !

   Precies Rietepietz mensen kunnen veel voorkomen zodat ieder soort genootjes kan genieten en de grote en kleine mensen ook geen leed meer hebben of krijgen.

 2. Jij hebt een heel goede kijk op de situatie, Lady. Lady for president! In de VS zou dat dé oplossing zijn.
  Wij mensen kunnen veel van de dieren leren met als belangrijkste punt dat ze trouw zijn.
  Je bent al op een behoorlijke leeftijd – vandaar ook je wijze woorden – maar ik hoopt dat je nog minstens 14 jaar meekunt. Als het niet langer is!
  Poot van Rosa.

  1. Hey Rosa, dank je wel voor het compliment, laat ons maar lekker aan onze knook kluiven en het aanschouwen wat ze doen. We bewaken die van wie we houden, ja dat punt zouden ze wel over kunnen nemen.

   Ik hoop het Rosa , oud worden wel in gezondheid en mocht het zo zijn dat mijn mensenouders niet egoïstisch zullen zijn.

   Rosa een poot terug en ook aan jou mensenmama Kakel🐶

 3. Ja Ladie zo hebben wij, janse en speedy ook onze probleempjes. Nee niet met andere hondjes of ze moeten de hele tijd om ons heen dansen en springen. Wij negeren het jonge grut, mag toch op onze leeftijd van 12 en 11 jaar? Houden ze niet op dan worden ze afgeblaft en afgesnauwt. Mensenouders zijn veel moeilijker, lopen te zeiken om het minste geringste. Maar wij redden ons wel met onze mensenmoeder in de buurt 🙂

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s